fb


2012-04-27 15:51

ALLA HETER GLENN I GÖTEBORG – SÅ ÄVEN STANS SÄMSTA RESTAURANG

| Mer

Allmänt TV3: KNIVEN MOT STRUPEN – SÄSONGSPREMIÄR!
Onsdag 2 maj kl. 21.00


ALLA HETER GLENN I GÖTEBORG
– SÅ ÄVEN STANS SÄMSTA RESTAURANG

Alexander Nilsson drar igång fjärde säsongen av Kniven mot strupen med sin största utmaning hittills. När han anländer till hamnstaden Göteborg möts han inte av ett skepp i sjönöd, utan snarare av ett vrak i behov av bärgning. Givetvis heter restaurangen Glenns, det är ju ändå Göteborg. Och givetvis lagar ägaren Albin all mat i mikrovågsugn. Har du någon gång ätit hans mat så kommer du inte tillbaka. Medelhavet är konceptet, men det känns mer som en uppstigning ur Marianergraven när Alexander kavlar upp ärmarna och hugger tag i problemen.

I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från bland andra Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem.

Fakta Alexander Nilson:
Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet.

Avsnitt 1 av 8.Annonsbilliga resor