fb


2012-04-24 16:47

Betalo först ut med att erbjuda svenskar att betala räkningar med kort

| Mer

Privatekonomi Betalo är en helt ny oberoende betaltjänst på nätet och i mobilen för att betala räkningar med kort. För bankerna innebär Betalo möjligheten till lojalare och nöjdare kunder och för kunderna innebär tjänsten att de kan få mer tillbaka från sin bank.

Stockholm, den 24 april 2012 – Nu lanseras Betalo, en helt ny oberoende betaltjänst på nätet och i mobilen för att enkelt och säkert betala räkningar med kort från Visa och MasterCard. Tjänsten innebär också en helt ny möjlighet för bankens kortprogram att stärka lojaliteten hos sina kunder.

Den före detta nordiska marknadschefen på MasterCard, Johan Lundberg, har rekryterats till rollen som vd för Betalo. Han har lång erfarenhet av både bankvärlden och kortbranschen på bland annat Entercard och Nordea och ser stora möjligheter för Betalo.

– I Sverige spenderar snitthushållet 23 000* kronor per månad på sina utgifter. Med Betalo kan svenskarna enkelt och säkert betala räkningar med kort och utnyttja kortets förmåner som till exempel pengar tillbaka, finansiell flexibilitet och bonuspoäng, samtidigt som banken får en helt ny möjlighet att stärka lojaliteten hos sina kunder, säger Johan Lundberg.
* Enligt SCB

Med Betalo kan kunderna bättre utnyttja kortens alla förmåner, vilket bidrar till att korten används oftare och för fler betalningar. För bankens kortprogram innebär det nöjdare och lojalare kunder samt nya transaktionsflöden, som på sikt kan möjliggöra för bankerna att vidareutveckla kortens förmånsprogram.

Smart betaltjänst med kunden i fokus
- Att betala räkningar med sitt kort är vanligt i USA och Storbritannien men det har fram tills nu inte varit möjligt i Sverige. Vi är exalterade över att nu kunna erbjuda denna tjänst även på den svenska marknaden, fortsätter Johan Lundberg.

Betalos enkla gränssnitt och smarta funktioner gör att kunderna snabbt kan betala sina räkningar till alla svenska företag. De kan även planera betalningar för kommande och återkommande räkningar. Dessutom får kunderna alla utgifter på en och samma faktura, vilken ger en bättre överblick av ekonomin.

Säkerhet
Betalo tillhandahåller en säker infrastruktur för betalningar och är en registrerad betaltjänstleverantör som står under Finansinspektionens tillsyn. Betalo är säkrad med tjänsten Norton Secured Seal (fd. VeriSign) och själva betalningarna sker via betalväxeln DIBS som är PCI (Payment Card Industry)-certifierade och som använder den beprövade säkerhetstekniken 3D-Secure, utvecklad av Visa och MasterCard.

Tillsättningen av Johan Lundberg är föremål för, och villkorad av ledningsprövning hos Finansinspektionen.Annonsbilliga resor