fb


2012-04-18 15:20

Vårens Exklusiva auktion hos Kaplans bjuder på dagens och morgondagens antikviteter

| Mer

Lyx

Vårens Exklusiva auktion erbjuder ett varierat utbud med 245 nummer till ett utrop av drygt 7 miljoner kronor.

Kaplans har inför lördagens auktion samlat ihop de mest intressanta smyckena som passerat Kaplans smyckesvärdering under det gångna halvåret. Resultatet blir ett varierant utbud innehållande alltifrån antika smycken till smycken tillverkade av nutida formgivare.

På denna auktion presenteras bland annat ett ovanligt smycke formgivet av Wiwen Nilsson. Det är ett stavcollier i 18K guld med en infattad ljusgrön beryll. Auktionsnumret är 159 och utropspriset ligger på 28 000 kronor. Smycket har en klassisk Wiwen Nilsson-formgivning men i den ovanliga kombinationen av guld och ljusgrön beryll är det något utöver det vanliga.

- Intresset kring smycken skapade av svenska formgivare under 1900-talet har ökat de senaste åren men fortfarande ligger priserna relativt lågt, säger Stefan Gustavsson, chef för Kaplans smyckevärdering. Ett antal av de smycken som nu säljs på Kaplans Exklusiva auktion klassas av många som "morgondagens antikviteter" och förväntas stiga i värde avsevärt framöver.

Kaplans Auktioner är en av Sveriges största handelsplatser för diamanter. På den Exklusiva auktionen presenteras stora diamanter, både lösa och infattade, av hög kvalitet.

Många par är intresserade av att designa sin egen unika förlovnings- eller vigselringar. På auktion kan man ofta ropa in en diamant till ett mycket förmånligt pris och på det sättet spara in betydligt på det som annars ofta är den största kostnaden vid tillverkningen av förlovnings- och vigselringar.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor