fb


2012-04-18 11:01

Lush och Humane Society International driver global kampanj för att stoppa djurtestad kosmetika

| Mer

Djur & Natur

För omedelbar release
18:e April 2012

Kontakt:
Nadine Bergquist
nadine@lush.se
0735004112

Fönster till kosmetikaföretag signeras för att stödja ett djurtestförbud
Lush och Humane Society International driver global kampanj för att stoppa djurtestad kosmetika

Sverige — Kunder och förbipasserande uppmuntras att signera butiksfönster då Lush fortsätter slåss mot djurtester på shoppinggatorna.
Datum:        24:e April
Tid:        12.00
Plats:        Stockholm: Götgatan 26, Vasagatan 1, Kungsgatan 15
                  Göteborg: Fredsgatan 5-7, Kungstorget 5-7
                   Luleå: Storgatan 40
                   Uppsala: S:T Pers Galleria
                   Norrköping: Repslagargatan 14
                   Linköping: Nygatan 22
Humane Society International och Lush Cosmetics går ihop för att lansera den största globala kampanjen någonsin för att stoppa djurtester för kosmetika. Kampanjen, som lanseras för att sammanfalla med den internationella dagen för laboratoriedjur, startas samtidigt i över 700 Lushbutiker i 48 länder som inkluderar USA, Kanada, Indien, Australien, Nya Zeeland, Syd-Korea och Ryssland.

På tisdag den 24:e april – försöksdjurens dag – kommer hundratals av anställda på Lush världen över att involvera sig i aktioner och protester, vissa så enkla saker som att sprida information om djurtester och kosmetikaindustrin och be allmänheten att visa sitt stöd genom att signera deras fönster.

Troy Seidle, forsknings och toxikologiansvarig på Humane Society International, säger:
“Djurtester är den fula hemligheten inom skönhetsindustrin, och det är på tiden att det stoppas. Tusentals djur som kaniner och möss fortsätter att uthärda kemisk förgiftning bara för att producera nya läppstift och schampon, och det är helt enkelt oacceptabelt i ett modernt samhälle. Så vi är exalterade över att samarbeta med Lush för att kampanja för ett slut på lidandet och ser fram emot att göra hela världen fri från grymheten.”

Inom den Europeiska unionen – där djurtester för kosmetiska syften redan är förbjudna – driver Lush och Humane Society International en kampanj för att förbjuda försäljningen av djurtestad kosmetika utomlands. Ett försäljningsförbud är planerat att införlivas i mars 2013, men beslutsfattare inom EU överväger att skjuta på eller försvaga det, så konsumenter uppmanas att skriva på HSI’s CrueltyFree2013 insamling i Lushbutiker och online på www.fightinganimaltesting.com

Till Redaktören:
Lush utför eller beordrar inga tester på djur och arbetar efter ett fast slutdatum för individuella ingredienser, vilket kräver att de inte testat av eller åt tillverkaren sedan den 1:a juni 2007 som senast.

Humane Society International och dess partnerorganisationer utgör tillsammans en av världens största djurskyddsorganisationer – uppbackade av mer än 11 miljoner människor. I drygt 20 år, har HSI arbetat för skydd av alla djur genom användandet av vetenskap, utbildning och influerande arbete. De firar djur och konfronterar grymhet globalt – online på hsi.org/becrueltyfree


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor