fb


2012-04-17 16:17

Trädgårdsyra på Nordiska Trädgårdar

| Mer

Djur & Natur

Sammanlagt trotsade 54 650 trädgårdsintresserade snö och regn och kom till Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan för att göra vårens inköp av växter och trädgårdsprodukter, inspireras och träffa likasinnade.

I helgen avslutades Nordiska Trädgårdar, en årlig höjdpunkt som samlar trädgårdsintresserade från hela Sverige. Totalt besökte 54 659 mässan vilket är 649 fler jämfört med i fjol. Årets mässa erbjöd massor av aktiviteter; 11 tävlingar ägde rum, bland annat den nya tävlingen Årets Täppa, där besökarna röstade fram trädgårdsprofilen Minna Merke Schmidt som vinnare. Expertrådgivningen var också på plats för att ge besökarna tips och råd och mässans tre scener var välbesökta under alla dagarna.

- Stämningen på mässan har varit fantastisk. Trädgårdsintresset enar alla åldrar, kön, amatörer och professionella. Det är glädjen i att själv kunna odla som är det gemensamma. Vårt tema ”Nya oväntade kombinationer och inspirerande kollisioner!”, speglade detta väl. Det tolkades såväl i våra idéträdgårdar som i balkongutställningen. Det hela går ut på en tillåtande attityd, både i det lilla och i det stora. Glädjen att odla, är en av de starkaste trädgårdstrenderna just nu. Längtan och lusten att odla för sin självförsörjning tror jag är mer än en tillfällig trend. Det handlar i förlängningen om en vilja att skapa ett mer hållbart samhälle, säger Susann M. Granström, projektledare, Nordiska Trädgårdar.

Intresset från press och media fortsätter också att öka. Sammanlagt ackrediterades 603 medierepresentanter jämfört med 575 förra året.

Nästa Nordiska Trädgårdar äger rum 11 - 14 april 2013 på Stockholmsmässan.

Nordiska Trädgårdar är Nordens största trädgårdsmässa och arrangeras i samarbete med FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation. Mässan har cirka 400 utställare och cirka 55 000 trädgårdsintresserade besökare i alla åldrar och från hela Sverige.  Läs mer på www.nordiskatradgardar.se eller www.tradgardsmassan.se. Nordiska Trädgårdar finns också på facebook.


MyNewsdeskAnnonsbilliga resor