fb


2012-04-17 16:32

Den ledande tyska onlineoptikern Mister Spex öppnar nu sin nätbutik i Sverige

| Mer

E-handel Det Berlinbaserade e-handelsföretaget fortsätter sin internationella expansion och kommer nu att sälja kontaktlinser, glasögon och solglasögon till svenska konsumenter.

Berlin, 17 April 2012

Mister Spex, Tysklands största onlineoptiker, lanserar idag sin nätbutik i Sverige. Från och med nu kan svenska konsumenter köpa kontaktlinser, glasögon och solglasögon på www.misterspex.se. “Skandinaviska länder som Sverige är välutvecklade när det gäller handel över nätet och är därför en mycket attraktiv marknad för vår expansion och internationella tillväxt”, säger Dirk Graber, VD på Mister Spex. “Svenskar är vana vid att handla online och andelen personer som använder kontaktlinser är mycket högre än i andra europeiska länder. Därför har vi beslutat oss för att gå in i den nordiska marknaden genom att lansera vår nätbutik på svenska. Vi planerar att etablera oss i alla nordiska länder inom de kommande 12 månaderna samt investera över 10 miljoner euro i den skandinaviska glasögonmarknaden under de kommande två åren.”

Beträffande hans strategi och fördelar för kunder förklarar Graber: "Mister Spex är en högkvalitativ optiker på nätet som erbjuder utmärkt service och ett av de största sortimenten av märkesglasögon i Europa. Vi arbetar med märken som Ray-Ban, Prada och Tom Ford och vi växer väldigt snabbt. Vi går in på den svenska marknaden med mycket attraktiva priser och fokuserar i första steget på kontaktlinser för att få en snabb genomslagskraft, men jag är säker på att konsumenter också kommer att finna vårt sortiment av solglasögon och glasögon med gratis kvalitetsglas väldigt fängslande. Det är vårt mål att bli den ledande optikern online i Europa och det här är ett viktigt steg för oss."

Om Mister Spex:
Mister Spex GmbH är Tysklands största återförsäljare av märkesglasögon på nätet. År 2011 hade Mister Spex en omsättning på 17 miljoner Euro. Sedan öppnandet av nätbutiken i April 2008 har Mister Spex lyckats attrahera mer än 300.000 kunder. Företaget sysselsätter för tillfället 120 personer på sitt huvudkontor i Berlin varav 75 är tillsvidareanställda.Annonsbilliga resor