fb


2012-04-17 10:07

Nolia Trädgård & Antik 27 – 29 april

| Mer

Djur & Natur

Premiären för Norrlands egen trädgårdsmässa närmar sig med stormsteg och du är speciellt välkommen!

"It's a boy/It's a girl"

Svenska Moderådet reser världen runt och fångar trender både vad gäller mode och inredning och i fem år har Moderådet även gett ut trendböcker om trädgård.
På uppdrag av mässan har Lotta Ahlvar, vd på Svenska Moderådet, skapat en blomstrande idéutställning på temat dop och namngivningskalas, i samarbete med Mäster Grön.
Lotta kommer att finnas på plats under pressinformationen och berätta om de viktigaste trädgårdstrenderna.

Utställning och modevisning från 50- och 60-talet i Sverige .

Det hände något i slutet av 50-talet – tonåringen skapades som begrepp och teakmöbler var stilen!

Visst minns vi de pastelliga kläderna i början av 60-talet, den smala midjan som man markerade med resårskärp. Pumps med höga klackar och Yaxa under armarna, Schantung nr 23 på läpparna, Perplex på ögonfransarna och snyggt målad eyeliner – se’n så var man klar!

Modevisningen är uppdelad i fyra delar: Fritidskläder, vardagskläder, danskläder och ytterkläder.

Modevisning varje dag kl 13.00!

Curatorer är May Thörn och Bodil Strömberg.

Välkommen att dela vår nostalgitripp till 50- och 60-talet!

Nygammal västerbottensgård

Eleverna på 40-veckorskursen i trädgård på Forslundagymnasiet har skapat en idéträdgård där man använder vanliga växter på ett nytt och okonventionellt sätt.

Balkongtävling

Rösta på ”Bästa Balkong” och vinn fina trädgårdsböcker ur vårens utgivning. 7 balkonger kommer att byggas upp och det är publiken som bestämmer vilken som är bäst! Kl 15.00 söndag presenteras den vinnande balkongen på scenen.

     Balkongkreatörer är: Blåeld, AMJ Trädgårdstjänster, ICA Maxi, Riksbyggen, Smultronstället, Växande Design och Trädgård Nymyran.

Trädgårdstrender i fokus

Blomsterfrämjandet har tillsammans med Elmia Garden gjort en tolkning av årets trädgårdstrender. Trenderna presenterades på Elmia Garden i oktober 2011 som inspiration för återförsäljare och växtleverantörer. Tre olika miljöer kommer att byggas upp och visa de mest tongivande trenderna inom trädgård idag.

Lyxig hemtrevnad – låt vardagsrummet flytta ut! Skapa elegant vardagslyx med växter, starka färger och grillen i centrum.

Blomstrande enkelhet - för dig som tycker om minimalism! Färgvalet är ljust och designen enkel. Smarta lösningar för balkongen och den lilla trädgården. Närodlat och ekologiskt är självklara inslag.

Nya horisonter – hämta inspiration från andra länder och kulturer! Stilen är rustik och äkta och färgvalet varmt. Mysigt och personligt, helt enkelt.

Fullspäckat scenprogram

som pågår på scenen från det att mässan öppnar fredagen den 26 april kl 10.00 till stängningsdags söndagen den 29 april kl 17.00.

– Framförallt lovar vi att bjuda på massor av inspiration och handfasta tips. Här finns garanterat något för alla, säger Kristin Olsson, projektledare för Nolia Trädgård & Antik. Detaljerat scenprogram presenteras på hemsidan.

Rådgivningsgatan

10 trädgårdsföreningar/trädgårdssällskap har anmält sig till Rådgivningsgatan. Här får besökaren tips och råd om det mesta. Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Svenska Saintpauliasällskapet, Svenska Hoyasällskapet, Svenska Pelargonsällskapet och flera trädgårdsföreningar kommer att finnas här.

Sättpotatis – nya spännande sorter & gamla godingar

Larsviken erbjuder ett brett utbud av konsumentförpackad sättpotatis som är speciellt utvalt för att passa dagens moderna fritidsodlare. Stor vikt läggs vid att utvalda sorter har bra smakegenskaper men man månar även om att hålla liv i gamla sorter som kanske inte längre passar i modern, storskalig potatisodling.

     På mässan kommer ”Årets Potatis för Fritidsodlare” att presenteras och här är det en namnkunnig jury som för 3:e året i rad valt ut en potatissort som är extra väl värd att lyftas fram. Tidigare års vinnare finns på hemsidan www.aretspotatis.se där även juryn presenteras.

     Slottskrögaren Marcus Nemrin på Sofiero Slottsrestaurang ingår i juryn och han har satt ihop ett läckert recept där Årets Potatis 2012 kommer att ingå. Den rätten serveras vid presslunchen men då är det Joakim Djerf på Kummin (Nolias restaurang) som står för tillagningen och Larsviken för ingredienserna.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor