fb


2012-04-17 10:12

Leva med neurologisk sjukdom

| Mer

Medicin

Över en halv miljon människor i Sverige lever med en neurologisk sjukdom och varje år insjuknar närmare 40 000 personer med neurologisk diagnos. Under en månad kommer Netdoktor att sätta extra mycket fokus på området neurologi.

Det neurologiska området är stort och innefattar många sjukdomar. Netdoktor väljer nu att uppmärksamma Parkinsons sjukdom, demens och multipel skleros.

– Vi har tidigare lanserat fokusområden om Parkinsons sjukdom, demens och multipel skleros. Nu följer vi upp dessa fokusområden genom att ge Netdoktors besökare och medlemmar möjlighet att chatta med neurologer som har dessa specialistområden, säger Mats Halldin, medicinsk chef och läkare på Netdoktor.se.

Parkinsons sjukdom
Netdoktor kommer att anordna tre chattar där första chatten handlar om Parkinsons sjukdom.

I samband med det publicerar vi även en ny artikel, en intervju med Björn Hellkvist, hockeytränare för Rögle BK som fick diagnosen Parkinsons sjukdom vid 28 års ålder. Idag har han hittat vägen tillbaka och upptäckt nya sidor av livet.  

– Idag kan jag uppskatta små saker på ett helt annat sätt. Innan min diagnos var jag väldigt stressad och levde aldrig i nuet. Jag har inte lika bråttom och prioriterar helt annorlunda, säger Björn Hellkvist. 

Har du frågor om Parkinsons sjukdom? Du kan redan nu ställa dina frågor till neurologen Dag Nyholm – eller chatta live torsdagen den 19:e april klockan 10.00. 

Neurologichattar
Torsdagen den 19 april klockan 10.00 chattar Dag Nyholm, ST-läkare, neurologi på Akademiska sjukhuset, Uppsala om Parkinsons sjukdom.

Onsdagen den 25 april klockan 10.00 chattar Wilhelmina Hoffman, föreståndare på Svenskt Demenscentrum om demens.

Onsdagen den 2 april klockan 10.00 chattar Anders Svenningsson, neurolog vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå om multipel skleros, MS.

Ställ din fråga här >>
Läs intervjun med Björn Hellkvist här >>
Läs mer om Parkinsons sjukdom och andra neurologiska sjukdomar här >>


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor