fb


2012-04-16 11:43

Nya EfficientGrip SUV kombinerar 4x4-prestanda med lägre bränsleförbrukning

| Mer

Energi

Goodyears nya SUV-däck svarar upp mot de hårdare kraven från en snabbt växande SUV/4x4-marknad i Europa. Däcket erbjuder lägre bränsleförbrukning, lägre CO2-utsläpp och en tystare färd utan att kompromissa med körprestanda eller säkerhet.

Efter den succéartade introduktionen av Goodyears prisbelönta EfficientGrip-däck för personbilar, lanserar nu däckföretaget nya EfficientGrip SUV. Direkt riktad mot den växande marknaden för SUV och fyrhjulsdrivna bilar, kombinerar det nya däcket de kör- och greppegenskaper som dessa bilar kräver med EfficientGrip-seriens förmåga att leverera sänkt bränsleförbrukning, lägre CO2-utsläpp och minskat vägljud. Däcket finns tillgängligt för så gott som alla SUV/4x4-fordon, från lyx- och stora bilar över standardstorlekar och ned till mellankompakt- och kompaktmodeller.

Ett grönt SUV-däck med höga prestanda

EfficientGrip SUV är designat med Goodyears FuelSaving Technology, vilket innebär att det är konstruerat med en speciell polymer som minskar såväl rullmotståndet, bränsleförbrukningen som CO2-utsläpp.

– När SUV-bilar blir alltmer ekonomiska och biltillverkarna arbetar hårt för att svara upp mot allt tuffare miljökrav, har även vi på Goodyear arbetat hårt för att våra däck ska hjälpa till och förstärka den gröna trenden, säger Magnus Arenander, produktspecialist på Goodyear Dunlop Tires Nordic.

En ny avancerad teknologi som används i däcket är bland annat 3D-lameller i däckmönstret, utvecklade för att förbättra däckets kontakt med vägen och därmed reducera fordonets bromssträcka med flera meter . Bättre grepp på vått underlag har uppnåtts genom en innovativ gumiblandning, tätt inflätad i däckets uppbyggnad, som använder särskilda friktionshartser som ytterligare förbättrar däckets bromsprestanda på våta vägar. Tack vare en optimal placering och turordning av klackarna i däcket minskas även nivån på vägljudet.

Längre körsträcka tack vare innovativ IT

Med en ny datamjukvara som Goodyear utvecklat för däckkonstruktion har man datorberäknat olika optimeringsmodeller, vilket har gett EfficientGrip SUV ett jämnt, styvt och väl fördelat tryck i det s.k. fotavtrycket, vilka i sin tur ökar däckets hållbarhet och körsträcka. Däcket är också lättare än tidigare modeller vilket förutom lägre bränsleförbrukning ger föraren bättre precision i hantering och styrning.

Med en växande SUV/4x4-marknad i Europa, som väntas uppgå till flera miljoner fordon under 2014, är behovet av däck inriktade mot dess bilar ständigt ökande.

– EfficientGrip SUV svarar mot de specifika krav som ställs i detta växande segment. EfficientGrip SUV:s förmåga att minska påverkan på miljön samtidigt som det inte kompromissar med prestanda gör däcket till ett perfekt val i klassen, avslutar Magnus Lord-Arenander.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor