fb


2012-04-13 6:53

Laura Ashley i Sverige satsar på e-handel

| Mer

E-handel

Engelska Laura Ashley är ett av världens mest älskade varumärken inom mode och heminredning. I Sverige har Laura Ashley funnits sedan 1981, och har fysiska butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Idag öppnar Laura Ashley sin webbutik som har utvecklats av e-handelsleverantören E37.

Att ha en webbutik som komplement till de fysiska butikerna ser man på Laura Ashley som en självklar utveckling som ligger i tiden. Man vill även nå ut till en bredare målgrupp, finnas tillgänglig för alla, komma närmare sina kunder samt stärka sitt varumärke som förtjänar mer uppmärksamhet. I England har Laura Ashley bedrivit e-handel med framgång sedan 2001.

I den nyöppnade svenska webbutiken (www.lauraashley.se)  finner man i stort sett allt som finns i de fysiska butikerna. En viktig del i webbplatsen är inspirationssidan där Laura Ashleys rumsuppsättningar visas upp med interaktiva bilder. Syftet är att ge kunderna en helhetsbild av produkterna samt inspiration och idéer till sina hem. Klickar man på en produkt inuti en miljöbild, hamnar man på den aktuella produktens sida med närmare beskrivning samt möjlighet till köp. Tanken är att webbutiken ska återspegla de fysiska butikerna så mycket som möjligt och att det ska vara enkelt för kunderna att handla.

– Webbutiken är en satsning som vi hela tiden kommer att vidareutveckla för att ge besökarna den optimala köpupplevelsen. Vi välkomnar självklart idéer och önskemål från de som besöker oss, säger Björn Widerström, e-handelsansvarig på Laura Ashley.

Att starta webbutik utan tidigare erfarenhet är en stor utmaning. Det finns mycket att tänka på, men en sak som man kom fram till i ett tidigt skede var vikten av att ha en fungerande koppling mellan kassasystemet och webbutiken. E37s kompetens och långa erfarenhet av koppling till butiksdatasystem var avgörande i Laura Ashleys val av e-handelsleverantör.

– Utan kopplingen hade det varit oerhört tidskrävande att få ihop alla pusselbitar till den webbutik som vi i dag kan presentera. Dessutom kommer kopplingen att underlätta vårt dagliga arbete med allt från att ha koll på lagersaldon till att lägga upp nya produkter, säger Björn Widerström.

 För ytterligare information

Björn Widerström, e-handelsansvarig, Laura Ashley
Tel: 0733-80 00 58
E-post: bjorn.w@lauraashley.se

Mercedes Karacsony, marknadsansvarig, E37 System
Tel: 08-587 667 95, 0730-595 295
E-post: mercedes@e37.se

 Om Laura Ashley

Laura och Bernard Ashley började med att designa scarfar, inspirerade av den scarf Audrey Hepburn bar i filmen ”Prinsessa på vift” (1953). Det gick så bra för paret Ashley att de startade ett företag och flyttade från det romantiskt blommande Wales till Kent, känt som ”Englands trädgård”. De insåg att de hade möjlighet och förmåga att producera små halsdukar själva, och inom kort sålde de stora mängder till affärer såsom John Lewis och Heals.

I slutet av 1960-talet började de långa kjolarna bli moderna igen. Det var Lauras kärlek till allt viktorianskt som ledde till företagets stora framgång. 1968 invigdes den första Laura Ashley butiken i London, South Kensington.

Vid slutet av 1970-talet hade företaget expanderat kraftigt från dess spirande början och det fanns över 70 Laura Ashley butiker över hela världen.

Laura och Bernard flyttade från Wales till norra Frankrike 1979. Inspirerad av sin nya omgivning började Laura dra sin uppmärksamhet från mode till heminredning, och den första heminredningskatalogen trycktes upp år 1981.

Laura Ashley är idag ett livsstils varumärke, med ett stolt brittiskt arv som erbjuder mode, designade möbler, belysning, vackra hemtextilier, matchande tapeter och inredning.

Läs mer på www.lauraashley.se.

Om E37

E37s affärsidé är att tillhandahålla e-handelssystem som gör det enkelt att bedriva lönsam e-handel. Med mer än 10 års erfarenhet är E37 specialister på att integrera med alla slags butiksdata- och affärssystem. E37 levererar en helhetslösning med allt från design, rådgivning, integration, lansering, drift och moderna metoder för Internet-marknadsföring.
E37 har skapat framgångsrika webbutiker för Länna Sport, Bolagret, Lycknis, Bookbinders Design, Woolrich Store, Awesome Rags och STUK Manufaktur m.fl.
Läs mer på www.e37.se.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor