fb


2012-04-13 7:30

Mählers nya system styr plogen på MaskinExpo

| Mer

Mässor

På årets MaskinExpo blir det premiär för Mählers nya – MC2 - ett styrsystem för plogutrustningar. MC2 är styrsystemet för dig som vill ha kontroll.

Mählers lanserar nu ett nytt styrsystem för en och samma kontroll av väghållningsutrustning på lastbil.

Det nya styrsystemet MC2 (Mählers Control system 2) uppfyller säkerhetsnorm EN 13849-1 som började gälla from årsskiftet och kan kombineras för både drift av hyvelblad, sido- och frontplog.  De flesta funktionerna styrs till stor del av en joystick och systemet är av CANBUS-typ, påbyggbart och kan styra befintlig utrustning. Manövrering av all utrustning sker då från nya styrenheten.

- Detta är det absolut bästa jag kört med och det är nu väldigt lättsamt och överskådligt att styra lastbilens plog och hyvelutrustning säger Stellan Olofsson, Olofssons Åkeri, Näsmark.

Stellan Olofsson är en av åkarna som ingått i Mählers projektgrupp då nya styrsystemet utvecklades och det mesta av Stellans önskemål och synpunkter är nu samlade i MC2

-Med sin långa erfarenhet som plogåkare har Stellan varit en ovärderlig tillgång i vårt utvecklingsarbete säger konstruktören och projektledaren Ingemar Nyberg på Mählers.

Nya styrsystemet MC2 samt Mählers nya hyvelblad, HB5N finns att se i Mählers monter på Maskinexpo.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor