fb


2012-04-12 14:13

Kokaihop.se växer - köper matsajten Spisa.nu

| Mer

E-handel

Kokaihop Media AB meddelade i förra veckan att familjen Mattsson, tidigare huvudägare i Santa Maria, investerar i bolaget. Nu är det också klart att Kokaihop Media AB förvärvar sajten Spisa.nu – bästa nykomling på Internetworlds lista över Sveriges bästa sajter 2011.

Det är ett strategiskt förvärv och ett naturligt steg i bolagets målsättning att bli ledande inom mat och dryck i digitala medier.

– Vi följer kontinuerligt flera sajter och har under en längre tid fört en dialog med Spisa.nu. Kokaihop.se har haft en stark utveckling och med förvärvet av Spisa.nu kompletterar och stärker vi vårt erbjudande. Spisa.nu är idag i princip en helt redaktionell sajt medan Kokaihop.se till största delen består av användargenererat innehåll. Sajterna kompletterar varandra perfekt, vilket snart kommer att märkas i form av nya funktioner och vassare innehåll, säger Mikael Andersson, en av grundarna till Kokaihop.se.

Spisa.nu har utöver en stor databas med professionellt framtagna recept också ett omfattande uppslagsverk med varufakta för tusentals varor och en avancerad matchningsfunktion för mat och dryck.

Kokaihop.se är en av Sveriges största matsajter med över 18.000 recept och drygt 360.000 medlemmar. Tillsammans hade Kokaihop.se och Spisa.nu (inkl. smarta mobiler) en räckvidd på cirka 310.000 unika besökare vecka 14.

– Det har varit en spännande resa att bygga upp Spisa.nu och vi har kommit långt med att skapa en unik sajt som tar ett helhetsgrepp kring mat, dryck och matlagning. Men i den hårda konkurrens som råder på marknaden är det min övertygelse att Spisa.nu under ledning av Kokaihop Media AB kan utvecklas och hävda sig ännu bättre. Bolaget har en stark finansiell ställning och en driven ledning som jag har ett högt förtroende för. Det borgar för fortsatta framgångar, kommenterar Krister Hanner, grundare av Spisa.nu.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor