fb


2012-04-11 8:01

Mästerkock och inredningsprofil på årets stora bomässa

| Mer

Mässor

På fredag öppnar årets stora bomäsa i Trestad. Det är tredje gången mässan arrangeras i Arena Vänersborg och årets upplaga är den hittills största med över 140 utställande företag inom hem och trädgård. Årets mässa bjuder på ett intressant program där man bl.a. kan se när Sveriges Mästerkock 2011 Louise Johansson, lagar mat. Dessutom kommer TV- profilen och inredningsexperten Isabelle Allister.

Rekordstor mässa
Tredje upplagan av  Gör Ditt Boende Bättre i Trestad bjuder på ett större och bredare utbud än tidigare. I Arena Vänersborg finnas drygt 140 utställande företag som nu väntar på att få visa upp nyheter, produkter och tjänster för hem och trädgård.
-Det är fantastiskt kul att vi varje år lyckas utöka mässan storlek och hitta nya företag med nya spännande produkter. Vi har jobbat hårt för att kunna erbjuda alla besökare en intressant och innehållsrik mässa med ett brett utbud, säger projektledare Madeleine Ehrlin.

TV-inredare gästar mässan
På söndag gästas mässan av inredningsprofilen Isabelle McAllister (f.d. Halling) som till vardags är programledare för SVT:s ”Fixa Rummet” där hon hjälper barnen att renovera sina rum. Nu kommer Isabelle till mässan där hon kommer att föreläsa om inredning och ge en hel del nyttiga inredningstips. Dessutom kommer hon att hjälpa till i barnens egen snickarhörna där barnen får snickra och fixa. 

Solenergiexpert ger råd
Den som besöker mässan på lördag kan ta del av inspirerande föreläsningar inom solenergi och solvärme. En av Sveriges främsta experter inom området, Lars Andrén gästar mässan och delar med sig av sin expertis. Han kommer även erbjuda kostnadsfri energirådgivning. Lars Andrén är expert i Vi i Villas expertpanel och ordförande i Svensk Solenergiförening.

Nyhet - Matlagning på mässan
I år kan alla besökare se när lokala kockar lagar mat live på mässan. Ett kök är uppbyggt på mässan  där det varje dag lagas mat med olika teman. På lördag kommer vinnaren av Sveriges Mästerkock 2011, Louise Johansson visa upp sina matlagningskonster. Hon kommer bl.a. laga sin goda fiskgryta.

Underhållning för både stora och små
På lördag kan man träffa magikern och trollkarlen Göran Strandberg. Han kommer underhålla både stora och små besökare!  Under helgen kan man även få se sitt hem från ovan. Utanför mässan står en helikopter redo att lyfta för den som vill ta sig en flygtur. För alla små besökare väntar massor av roliga aktiviteter. På mässan finns ett stort lekland med hoppborg och pysselhörna. Dessutom kan alla barn få bygga något fint ihop med maskoten Fixit i hans snickarhörna. På söndag kommer barnens favoritinredare Isabelle till mässan och hjälper till i snickarhörnan.

Fullspäckat program
På mässan hittar man en scen där det erbjuds kostnadsfria föredrag inom aktuella och intressanta områden. Föredragen är mellan 15-45 minuter och du får en hel del nyttig information från branschens experter. Bl.a. kan man ta del av inspirerande föredrag inom trädgård, energi och utlandsboende.

Gör Ditt Boende Bättre mässan arrangeras i Arena Vänersborg 13-15 april.
Öppettider, program och mer information på www.bomässa.se.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor