fb


2012-04-11 13:00

Snabbväxande uppstickare i Ystad kläcker miljövänlig nyhet

| Mer

Klimat

Ett av Sveriges mest spännande teknikbolag, Anolytech AB i Ystad, har snabbt tagit ett globalt grepp över fjäderfäbranschen. Den 17 april tecknar Anolytech avtal med amerikanska Chick Master, ett av världens största företag inom utrustning för kläckerier. Mångmiljonaffären med Chick Master kommer att resultera i en snabbare tillväxt för Anolytech AB, med fler anställda och utbyggd produktionsanläggning i Ystad.

Detta är ett genombrott för en miljövänlig och ekonomisk teknik och utrustning för desinfektion av vatten, utrustning, inredning och lokaler inom husdjursproduktion. Blenta AB, ett av Sveriges största kläckerier, använder Anolytech med stor framgång och får kraftigt sänkta bakterietal, ökad djurhälsa och en klart bättre arbetsmiljö med mindre farliga rengöringskemikalier.

Affären är en internationell bekräftelse på effektiviteten i Anolytechs teknik att producera desinfektion av så enkla råvaror som vatten, koksalt och elektricitet.

Program den 17 april kl 15.00
Presskonferensen inleds med officiellt signerande av samarbetsavtalet. Undertecknare är Robert Holzer, VD för Chick Master och Catherine Ehrensvärd, VD för Anolytech.

Därefter blir det presskonferens med plats för alla frågor och fördjupad information om företagen, tekniken och marknaderna.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor