fb


2012-04-11 11:11

AUTOCOM får prestigefyllt designpris - ”red dot award: product design 2012”

| Mer

Modenyheter

AUTOCOM Diagnostic Partner AB har tillsammans med Designit AB övertygat den internationella expertjuryn för ”red dot award: product design 2012” med den förträffliga designen av AUTOCOMs produkt CDP+. Efter en lång utvärderingsprocess har de 30 medlemmarna i expertjuryn gett AUTOCOM en av de åtråvärda utmärkelserna. Kreativa chefer och tillverkare från hela världen har skickat in sammanlagt 4 515 tävlingsbidrag till den välkända designtävlingen. CDP+ imponerade på experterna med sin höga designkvalitet och fick det globalt eftertraktade red dot-priset för sitt fina formspråk i kategorin; produktdesign. 

CDP+ är AUTOCOMs nya generation diagnosverktyg för modern fordonsdiagnostik, designad för användning i tuffa miljöer. CDP+ har många fler designfinesser än vad man först lägger märke till. Unika funktioner som statusindikator och flight recorder är ett par av alla detaljer som gör verkstadsarbetet mycket enklare. CDP+ tar fordonsdiagnos till en helt ny nivå. 

Den 2 juli 2012 kommer den internationellt erkända kvalitetsutmärkelsen att presenteras på red dot-galan. Den kvällen samlas över 1 000 internationella gäster från designvärlden, industrin, myndigheter och media på Aalto-Theater, operahuset i Essen, för att fira höjdpunkterna i årets tävling. Därefter kommer CDP+ att visas på en fyra veckors specialutställning på red dot-designmuseet.

Professor Peter Zec, grundare och ordförande för designpriset red dot, understryker tävlingens höga kvalitetsnivå: ”De mest framstående produkterna i respektive bransch klarade inte bara av den hårda konkurrensen, utan också juryns kritiska granskning. Experterna har noga undersökt, testat och bedömt varje enskilt tävlingsbidrag enligt högsta standard. Med sina prestationer har vinnarna inte bara uppvisat en extraordinär designkvalitet, utan också visat att design är en integrerad del av innovativa produktlösningar. På den här nivån kan vinnarna påtagligt öka sin potential att lyckas på marknaden genom att använda designpriset i sin marknadsföring” 


De prisbelönta produkterna på red dot-designmuseet 

Med över 1 500 produkter på en yta större än 4 000 kvadratmeter rymmer red dot-designmuseet världens största permanenta utställning av samtida design.
Mellan den 3 och 29 juli 2012 bjuder man återigen in till den traditionella specialutställningen av prisbelönta produkter. På utställningen ”Design on stage – winners red dot award: product design 2012” kan man betrakta de senaste trenderna på nära håll. Att både se och röra produkten uppmuntras för att på så sätt uppleva och förstå varför designen av CDP+ från AUTOCOM / Designit blivit prisbelönad. Museet ligger i det gamla pannhuset i Zeche Zollverein, en före detta kolgruva och bjuder besökarna på en överväldigande atmosfär.

 

Designpriset red dot

Designpriset red dot, som instiftades på 1950-talet, delas ut i tre kategorier: ”red dot award: product design”, ”red dot award: communication design” och ”red dot award: design concept”. Bara under 2011 registrerades fler än 14 000 tävlingsbidrag från över 70 länder. Priset – red dot – har blivit etablerat internationellt som ett av de mest uppskattade kvalitetsstämplarna för särskilt god design.

 Mer information finns på: www.red-dot.de/press


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor