fb


2012-04-10 15:50

Rätt person avgör företagets vinst.

| Mer

Ledarskap

Ju mer jag tänker på det desto säkrare blir jag. När vi mår bra och gör det vi tycker är kul och fyller våra dagar med det som är meningsfullt och intressant, ja då stöttar vi varandra.

Det sker av sig själv på ett magisk sätt och här ligger en enorm kraft som vi inte använder.  Den hemliga nyckeln som också är den enkla är att börja med oss själva. 

Idag är det så mycket prat om att vi bara tänker på oss själv och att det mer och mer går mot ett individualistiskt samhälle. Det här kan man se som något farligt eller som något väldigt bra.

För mig är det den stora möjligheten vi har för när vi lägger fokus på oss själva och inser styrkan i att det är när vi tar eget ansvar för vårt liv  och för att må bra som möjligheterna kommer. Vi kan alltså inte skylla på någon annan.

Jag har aldrig upplevt en person som ”mår dåligt”  och kanske egentligen vill byta jobb som lyfter andra, gläds med andras framgångar, kommer med idéer och tips och börjar samarbeta. Har du ett jobb där du bara får ut en bråkdel av det du vill, inte blir uppskattad ja då flödar inte kreativiteten och glädjen förstås men det som är spännande är att det vi fokuserar på växer och här fokuserar vi bara på det som är dåligt orättvist och inte fungerar.

Tänk om vi gjorde tvärt om - om vi la fokus på det som fungerar det vi är bra på det vi skulle vilja göra mer av och började uppmärksamma vad vi gör  när vi är som bäst och som mest engagerade. Då skulle det växa och då skulle vi inse att vi själva har kraften och förmånen som individer att bestämma hur vi vill se på saker och ting och sen handla efter det.

Vi vet alla hur mycket outnyttjade resurser det finns i företagen där fel person gör fel saker. Vilken otrolig vinst det skulle ge för alla om vi tog tag i det.

Det är det vi gör när vi tar reda på en persons professionella rykte. Det kan kännas onödigt och bara som ett verktyg bland andra för att marknadsföra sig själv. 

Men det är något helt annat för när du vet hur du uppfattas av din professionella omgivning när du är som mest engagerad...hur du inspirerar...vilken ambition du har.....och också fundera på samma frågeställningar själv....

Då händer det saker!!!

Det är som att skruva i en glödlampa. Du har  allt  inom dig men nu börjar  du lysa....ta kommandot över ditt professionella liv. 

Det blir livskvalité = effektivitet. Och jag är modig nog att  att säga det här förändrar världen till en bättre plats där vi inser att vi är unika och det spelar ingen roll vad vi gör så länge vi mår bra för först då kan vi ge till andra .


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor