fb


2012-04-09 20:07

Bilmässa i Jönköping och testhelg på Kinnekulle

| Mer

Mässor

Stockholms Sportvagnsklubb rivstartade årets racingsäsong med att vara med på Bilsport Performance Show på Elmia-mässan i Jönköping. På egen begäran var det ungdomarna i SSK som höll i montern där Christoffer Graff´s fina Volvo 850 fanns utställd. Man erbjöd besökarna att köra racesimulator och de informerade om SSK och om SSK-serien som snart startar för 41:a året i följd. Montern var välbesökt och de träffade många nyfikna människor. 

Helgen den 14-15 april är det sedvanlig testkörning på Kinnekulle Ring där i princip alla kan deltaga oavsett klass. Det brukar komma ett hundratal förare som får sig en ordentlig genomkörare inför säsongen. Som vanligt körs det även licenskurser både för standardbil och formelbil. 

Den 28-29 april körs årets premiär för SSK-serien, även den på Kinnekulle Ring. Volvo Original Cup har fått en nyrenässans, mycket tack vare 850-modellen och troligen blir Volvo den största klassen i år. De andra klasserna är juniorklassen Renault Junior Cup som kör med Renault Clio, en riktigt bra instegsklass där man får börja köra redan från det år man fyller 14 år. De andra standardbilsklasserna är SSK Klass 1, 2 & 3 samt SSK-Classic och Porsche GT3-Challenge. För dem som inte vill ha tak över huvudet finns klassen Formula Basic eller Superkart. Dessutom får vi givetvis se ett antal gästklasser under året. 

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se 

 

 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor