fb


2012-04-05 11:03

Ny undersökning visar: 6 av 10 föräldrar handlar barnkläder på nätet – Priset främsta anledningen

| Mer

E-handel

Att göra inköp till barnen på nätet blir allt vanligare bland svenska föräldrar. Barnkläder är det vanligaste nätinköpet följt av leksaker och dataspel. Priset och tidsbrist uppges vara de främsta anledningarna till att föräldrar väljer att handla via nätet istället för i butik. Det visar en ny undersökning genomförd av YouGov på uppdrag av Tradera.

6 av 10 föräldrar som deltog i undersökningen uppger att de handlar barnkläder på nätet, 55 % handlar leksaker och 44 % handlar dataspel. En majoritet, 62 %, av föräldrarna uppger att en av anledningarna till att man väljer att handla via nätet istället för i butik är att det är bättre priser, 56 % uppger att man sparar tid och 41 % att det är lättare att hitta det man söker på nätet.

 – Ur ekonomisk synvinkel är det smart att handla till barnen på nätet. Många gånger är det billigare än att handla i butik, oavsett om man köper nya eller begagnade barnkläder, säger Christina Kilström, marknadschef på Tradera.

Flera föräldrar kan också tänka sig att göra inköp till barnen via mobilen. En av fem kan absolut tänka sig att handla via mobilen och lika många säger att de eventuellt kommer att handla via mobilen.

Traderas undersökning visar även att drygt fyra av tio föräldrar köper begagnade kläder till sina barn (45 procent). Och över en tredjedel (38 procent) av dessa har ökat sina inköp av begagnat de senaste tre åren. 

Topplista - det här handlar svenska föräldrar till barnen på nätet:

  1. Barnkläder 63 %
  2. Leksaker 55 %
  3. Dataspel 44 %
  4. Skor 27 %
  5. Inredning 27 %
     

Undersökningen genomfördes av YouGov under mars 2012. 1072 svenska föräldrar i åldern 25-65 år, med barn i åldrarna 0-15 år, deltog i undersökningen.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor