fb


2012-04-04 22:59

Verktygsboden tar plåtkunskaper till Elmia – lär dig hur du formar plåt

| Mer

Mässor

Till helgen är det Bilsport Performance Custom Motor Show på Elmiamässan. Verktygsbodens Christer Linde finns på plats för att dela med sig av kunskaper i plåtformning.  

Sedan ett par år tillbaka erbjuder Verktygsboden sina kunder kurser i plåtformning. Med maskiner som engelskt hjul, krymp och sträck samt sick och falls kan man med enkla medel själv forma plåtdelar som inte finns att köpa till sin entusiastbil. På Verktygsbodens endagarskurser får kursdeltagarna grundläggande förståelse för symtom och effekter som uppkommer genom spänningar i plåt. Deltagarna får bland annat prova på att bocka tunnplåt för till exempel en skärmkant samt lära sig anpassa färdiga plåtmoduler till att passa sitt fordonsprojekt.

-          De här maskinerna ger en hävstång till plåtformandet. Med enkla medel kan man komma långt och egentillverka det som fabrikerna spottar ur sig. Själv tycker jag det är roligt att laga saker som går sopornas väg. Det är en skaparglädje och belöning att se resultatet som växer fram, säger kursledaren Christer Linde.

På Bilsport Performance Custom Motor Show kommer Christer Linde att demonstrera hur man jobbar med plåt, alltifrån enkla basmoment med engelska hjulet till att skapa färdiga plåtdetaljer. Under mässdagarna ges det även tillfälle att ställa frågor till Christer om plåtformning.  

 

Plåtformning och mycket mer i Verktygsbodens monter
Du hittar Verktygsboden och Crister Linde i monter D01:80. Förutom demonstration av plåtformning finner du företaget 12 Volt AB som visar hur man utrustar bilen med ljuddämpande mattor från Dynamat. Den uppmärksammade och prisvinnande hoj-byggaren Adam Nestor är på plats i Verktygsbodens monter för att bygga på sitt senaste mc-projekt. Missa inte heller premiärvisningen av Verktygsbodens egenimporterade Sodabläster, en unik blästermaskin som möjliggör skonsammare lackborttagning med sodablästring. Detta och mycket mer hos Verktygsboden.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor