fb


2012-04-04 19:13

Nu öppnar Bilsport Performance & Custom Motor Show!

| Mer

Mässor

Förberedelserna pågår för fullt och det är snart bara timmar kvar tills showen för fyrtioandra(!) gången i ordningen slår upp portarna.  

Långfredagen den 6 april drar eventet med stort E igång. Under fyra dagar väntas cirka 80 000 besökare lockas till Jönköping och Elmia. Och programmet är fullspäckat konstaterar projektledaren Lasse Theander:

– Det kommer att finnas något för alla åldrar och intressen, utlovar han. Motorhistoriska Riksförbundet, MHRF, har två stora avdelningar i hall C: Mopeden 60 år och Svenska tävlingsfordon. I hall D finns ombyggda hojar och Hot Rods. Tre gånger om dagen sker stuntshower utomhus, där Terry Grant uppvisningskör bilar från Storbritannien, svenske Matti Teppas kör hojar, och driftingkungen Stian Jacobsen, Norge, är på banan. Samtidigt slår han ett extra slag för ”nightshowen” utomhus på påskafton.

I år fyller också tidningen Bilsport 50 år vilket firas och inramas av årets tema, som är en hyllning till den evige rocklegenden Elvis Presley. Kvällsunderhållningen är därmed självklar, och ja: det blir Elvisshow. Även dagarna kommer att fyllas med toner från ”The King”. Tolv utsedda deltagare tävlar i Elvis Song Contest. Fyra bröllop i sann Elvis-anda i en kuliss av Graceland kommer att förgylla påskaftonen.

Antalet utställande företag är 172 med tio länder representerade. Cirka 600 bilar och motorcyklar kommer att visas upp, och antalet klubbar som deltar är 35.

– Jag tror minsann att vi slår publikrekord i år, förutspår Lasse Theander och välkomnar alla till folkfesten.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor