fb


2012-04-04 13:00

Såga blixtsnabbt med Husqvarna på MaskinExpo

| Mer

Mässor

På årets MaskinExpo, Nordens största maskinmässa, blir det premiär för Husqvarnas senaste tillskott - 550 XP och 545 -nya motorsågar i kompakt design.

Lätta, ergonomiska och med blixtsnabb acceleration när det behövs. Husqvarnas nya och mångsidiga motorsågar 550 XP och 545 gör fäll-ning och kvistning enklare än någonsin.

Oavsett om du är professionell användare, markägare eller en konsument med höga krav så får du med de två nya tillskotten i Husqvarnas 500-serie funktioner utöver det vanliga.

De två nya modellerna, 550 XP och 545, baseras på samma plattform och delar flera funktioner, inte minst den kompakta och lätta designen. En design som gör dem ovanligt snabba och följsamma vid kvistning och i situationer där tyngdpunkten spelar en viktig roll.

Att motorsågen har rätt balans påverkar inte bara resultatet på arbetet utan spelar även stor roll när det gäller ergonomin. Nyckeln till balans och låga vibrationer är att minimera vikt och bredd på varje rörlig del, och det är precis vad Husqvarna har lyckats med när det gäller de två nya modellerna. Även handtagen på motorsågarna är designade för en perfekt ergonomi genom att rörelsen blir mer intuitiv. Dessutom är vikten cirka 0,2 kilo lättare jämfört med konkurrerande produkter.

Ytterligare två funktioner sticker ut. Det är Husqvarnas RevBoost™, som maximerar motoraccelerationen när det behövs. X-Torq™-tekniken gör motorsågarna kraftfulla och effektiva samtidigt som både bränsleförbrukningen och utsläppen minskar.

Funktioner 550 XP och 545:
• X-Torq™-teknik: Upp till 20 procent minskad bränsleförbrukning och upp till 75 procent lägre avgasemissioner.
• Autotune: Funktion som automatiskt ställer in motorn för optimal drift utifrån faktorer som temperatur, luftfuktighet, altitud, bränsletyp och luftfiltrets kondition.
• Bränslenivåfönster: Ger en direkt bild av bränslenivån.

Ytterligare funktioner 550 XP:
• RevBoost™: Motorfunktion som ger snabb acceleration och högre kedjehastigheten för extra effektiv kvistning.

550 XP finns med Triobrake som aktiverar kedjebromsen automatiskt genom den tröghetsutlösta mekanismen eller manuellt med hjälp av din högra eller vänstra hand. Modellen heter då 550 XPG och är dessutom utrustad med värme i handtagen.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor