fb


2012-04-04 11:46

Panasonics värmepumpar hjälper mot allergier i pollentider

| Mer

Medicin

Våren är här med sol, ljus och bättre väder – och stora doser pollen. För många är vårmånaderna liktydiga med nästäppa och besvärligt kliande ögon. Pollenallergier är extremt vanliga, både bland barn och vuxna. Drabbade får ofta tipset att hålla fönster och dörrar stängda för att reducera mängden allergener. Men, det finns mycket bättre sätt att skapa ett hälsosamt inomhusklimat. Panasonics värmepumpar är utrustade med ett unikt system som effektivt reducerar halten av damm, allergener, virus och bakterier.

– När man pratar värmepumpar tänker man nästan alltid på uppvärmning. Därför kan ordet värmepump vara missledande, förklarar LMGs VD Lars-Olof Svensson. 

De flesta värmepumpar är idag kompletta klimatanläggningar som både värmer, kyler, återfuktar och renar luften. Japan har stora problem med luftföroreningar och det ligger därför nära till hands att just Panasonic har satsat stort på att utveckla luftreningsfunktionen.

Alla Panasonics luft/luft värmepumpar är utrustade med ett patenterat luftreningssystem, e-ion Air Purifying System, som effektiv reducerar halten av bakterier, kvalster, damm och pollen i inomhusluften. Panasonics studier visar att systemet eliminerar mer än 99% av de skadliga partiklar som fastnar i filtret. Systemet testar luftkvaliteten kontinuerligt och startar automatiskt reningsprocessen vid behov. Liknande system finns även i värmepumpar från Electrolux.

– Luftreningsfunktionen hos värmepumpar är något man sällan pratar om. Den är inte allmänt känd. På LMG tycker vi att det är viktigt att sprida den här informationen. Den innebär potentiellt bättre nattsömn och förhöjd livskvalitet för miljontals svenskar.

http://images.dotminded.com/2/data/magazine/134802/


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor