fb


2012-04-03 22:47

KissMiljöSlanten, Miljoner åt GiftFritt Flamskydd eller Takräckessnålaren, vilken blir bästa svenska miljönyhet i mars?

| Mer

Klimat

KissMiljöSlanten, Miljoner åt GiftFritt Flamskydd eller Takräckessnålaren blir bästa svenska miljönyhet i mars? Eco Innovation AB har följt månadens miljönyheter och nominerat de tre bästa för webröstning. Två företag med stor och ett med enorm miljöpotential var de mest glädjande miljönyheterna, dvs. Guldkannan Towa, DEFLAMO och Thule. 

-"Miljöinnovationer som blir lönsamma är enda sättet att klara jordens miljöproblem. Därför är framgångar för sådana innovationer de bästa miljönyheterna." Det säger Erik Sandström, Eco Innovation AB, som arrangerar webröstningen.

Guldkannan Towa hjälper Dig kissa för miljön. Designern Åsa Lövberg är den första miljöinnovatör som ber om Crowdfunding genom Funded by me, ett exempel som manar till stöd och efterföljd. 

DEFLAMO säkrar 5 Mkr för sitt giftfria citronbaserade flamskydd. Det stora intresset för att ersätta antimon som flamskyddsmedel i PVC gör att DEFLAMO  knappt hinner med alla förfrågningar.

Att något så osexigt som Thules WingBar får ett Hedersomnämnande i Green Dot awards är härligt! Takräcket är designat för lättvikt och har 55% mindre luftmotstånd än tidigare modeller.

Länk till webröstningen: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/basta-miljonyhet-mars-3 

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor