fb


2012-04-02 12:14

Succéutbildning i Mindfulness, ett verktyg för ökad emotionell intelligens

| Mer

Ledarskap

   Anneli Ekström Godman höll nyligen en heldagskurs i Mindfulness i Confex regi. När hälften av de drygt 30 kursdeltagarna sagt sitt står det helt klart att utbildningsdagen blev succé. "Helt suveränt, skitbra, intressant, väldigt lärorikt och givande är några av de positiva omdömen som deltagarna ger kursen som helhet. Det allra mest glädjande är att många tar med sig verktyg för en enklare vardag.
   Här följer några citat från utvärderingen: "Jag tycker att kursen var bra, med många saker jag ska försöka ta med mig. Jag ger kursen en 7:a i poäng (av 5, vår anm)." "Väl strukturerat och varvat med övningar som ökade min möjlighet att tillgodogöra mig kursen." "Trevligt och bra, inspirerande och jobbigt! Mycket att ta till sig och tänka på." "Helt suverän kurs!!! Har rekommenderat den för mina arbetskollegor".
   Anneli, som håller utbildningar också i neuroledarskap och mental ergonomi, strävar alltid efter att ge deltagarna verklig nytta av den kunskap som förmedlas. Därför känns omdömen om möjlig påverkan i vardagen väldigt glädjande och värdefull. Särskilt som deltagarna i förväg berättat lite om sina olika arbetssituationer där det handlat mycket om att prestera under stor press och mycket stress.
   Anneli har haft kontakt med några av kursdeltagarna efter kursen och fått bekräftat att övningarna verkligen lett till små förändringar som leder till större förändringar i form av minskade spänningar och därmed mer ork och kraft att prestera och må gott.
   Mindfulness handlar mycket om att bli mer medveten om vad vad som styr oss och hur vi agerar i vardagen. Till exempel att bli mer emotionellt intelligent och kunna hantera de dagliga känslor som ofta drar igång stresspiralen, veta hur man kan bromsa dessa och låta dem ta mindre kraft. Utan att det handlar om att trycka ner dem. Mindfulness handlar också om mental uppladdning och bättre utnyttjande av hjärnans sätt att arbeta. I mindfulnessövningar blir man både lugnare och smartare. Det går att se i hjärnscanning att utövare får ökade resurser i pannloberna, vilka är viktiga i dagens mer mentala än fysiska arbetsutövande.
   Anneli Ekström Godman utbildar, coachar och föreläser, förutom i Mindfulness, också i Neuroledarskap och Mental Ergonomi där fokus ligger på att ge hjärnan bästa möjliga förutsättningar för att prestera i en värld där kreativa och kognitiva resurser blir allt viktigare och där förmåga att samarbeta och hantera förändringar bidrar till gott resultat på alla plan. Både för föreag och individ.
   Confex kommer att anordna en ny heldagskurs i Mindfulness i november 2012. Anneli Ekström Godman erbjuder en pilotutbildning i Neuroledarskap och Mental Ergonomi, med start 18 april. Det finns också möjlighet att anlita Anneli för företagsinterna utbildningar och föreläsningar.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor