fb


2012-04-01 21:26

Bilisterna öppnar egen järnvägsstation

| Mer

Järnväg

Många bilister  skulle ta tåget om det gick att ta bilen till järnvägsstation och där parkera bilen på ett tryggt och bekvämt sätt. Vid Stockholm Central  råder en enorm brist på parkeringsplatser då järnvägens eget fastighetsbolag väljer att bygga kontor och hotell på den mark som finns i anslutning till spåren. Stationen i Flemingsberg skulle en gång i tiden bli en station för bilister men så blev det inte. Den bästa station som bilisterna har i dag är Arlanda,  där det finns gott om både korttids- och långstidsparkeringar,

Nu kastar bilisterna sina blickar på Postens terminal i Tomteboda. Terminalen har landets bästa kommunikationsläge vid E4 och E20 och vid alla spår norrut från Centralen. Posten lämnar inom kort sin verksamhet där. SL har dock planer på att göra terminalen till ett stort bussgarage men varför låta bussarna få detta ypperliga "tågläge".

Bilisterna kräver komfort och lär ha kontaktat flygplatsbolaget Swedavia för att se om de är intresserade av att driva Stockholm-Tomteboda. Man önskar bland annat en lika effektiv bagagehantering till tågen som det finns på alla flygplatser. Sannolikt kan Swedavia vara intresserade av att driva flera järnvägsstationer i vårt land.

Ett annat önskemål är biltåg till i första hand övre Norrland men även ned mot kontitenten. Tomteboda skulle fungera som en effektiv station för biltågen. Man  frågar sig varför det går att köra biltåg i Finland men inte i Sverige?

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor