fb


2012-03-29 11:46

Nya tunnelbanor blir förarlösa, spår Bombardier

| Mer

Järnväg

De flesta nya tunnelbanesystem kommer i framtiden att vara förarlösa vilket ger tätare trafik och lägre kostnader utan att säkerheten blir lidande, enligt en prognos från Bombardier Transportation vid konferensen MetroRail 2012 som idag avslutades i London.

 

Avancerad teknik för förarlösa tunnelbanetåg, som Bombardier levererar till tunnelbanan i Singapore, och introduktion av nya signalsystem var några av de ämnen som debatterades på konferensen. Enligt Bombardiers beräkningar kommer år 2020 hela 75 procent av världens nybyggda tunnelbanesystem att vara förarlösa medan 40 procent av de befintliga tunnelbanenäten uppgraderats till förarlösa system. Tack vare stora teknologiska framsteg inom ATC (automatic train control) kan förarlösa tunnelbanesystem både skapa fördelar för operatören och för resenärerna i form av mer frekventa avgångar och flexibilitet. Dessutom blir kostnaderna lägre utan att säkerheten blir lidande.

 

Bombardier har sedan 1980-talet levererat det automatiska tågkontrollsystemet BOMBARDIER CITYFLO för tunnelbanesystem med och utan förare. Systemet har installerats till Madrids tunnelbana, en av världens mest trafikerade, där kunden redan kunnat notera en 30-procentig ökning i passagerarkapacitet och där ytterligare förbättringar är att vänta. På 22 månader levererades även systemet till kinesiska Shenzhen Metro linje 3. I London vann Bombardier nyligen upphandlingen om att uppgradera signalsystemet på de fyra linjer som löper ovan mark (Metropolitan, District, Circle, Hammersmith, och City Lines). Bombardier levererar även 1 778 MOVIA tunnelbanevagnar som ska sättas in i trafik på dessa linjer och på Victoria Line.

 

Bombardier har varit huvudsponsor av MetroRail, där experter och andra delegater från hela världen diskuterat de utmaningar som väntar världens kollektivtrafiksystem och, inte minst, hur London förbereder sig inför 2012 års sommarolympiad.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor