fb


2012-03-29 14:55

SJ håller ställningarna när Sveriges kommunikatörer väljer ”Bäst i branschen” inom kategorin Transport

| Mer

Järnväg

Personlig direktkommunikation genom Facebook och Twitter ett segerrecept

Kommunikatören 2012 är Sveriges största undersökning inom kommunikation, information och marknadsföring. Totalt har fler än 3 300 av Sveriges kommunikatörer deltagit i undersökningen och gett sin syn på kommunikation ur olika aspekter. Inom ramen för undersökningen röstar Sveriges kommunikatörer också fram vilket företag eller vilken organisation som varit ”Bäst i branschen” inom ett antal olika branschkategorier under året som gått. Inom kategorin Transport gick de flesta av rösterna till persontransportföretagen, bäst var SJ med 20 % av rösterna.

”Det känns självklart både kul och stimulerande att det återigen är en så stor andel av Sveriges kommunikatörer som tycker att vi lyckats bra med vårt kommunikationsarbete”, säger Elisabeth Lindgren, Kommunikationsdirektör på SJ. ”Extra kul är att vi får erkännande för vår närvaro online. Vi försöker hela tiden utveckla den direkta dialogen med våra kunder och för oss fungerar de sociala medierna oerhört bra. Vi kan direkt möta kunderna, ofta medan de är på våra tåg, och svara på eventuella frågor eller bistå med annan typ av assistans. För oss är det självklart att låta den kommunikationen präglas av ett personligt anslag, det tror jag är en förutsättning för att lyckas i dessa medier”.

SJ var som sagt den tydliga segraren inom kategorin Transport med 20 % av rösterna. Andraplatsen togs hem av SAS genom 14 % av rösterna, medan tredjeplatsen kneps av SL med 9 % var av rösterna. Noterbart var att persontransportföretagen dominerade så tydligt över varutransportföretagen. Flest röster av de sistnämnda fick DHL som med sina 8 % säkrade en fjärdeplats totalt, strax före Norwegian med 7%.  

”SJ fortsätter att vinna uppskattning från Sveriges kommunikatörer i vår årliga undersökning. Förra året var ju SJ något av den stora överraskningen med ett starkt stöd från kommunikatörerna, trots många verksamhetsmässiga utmaningar inte minst på grund av den hårda vintern”, säger Christina Hammer, partner och grundare Hammer & Hanborg. ”Då, liksom nu, är en av huvudanledningarna till erkännandet SJ:s förmåga att möta kunderna genom sociala medier såsom Twitter och Facebook. En annan sak som flera respondenter pekar på är en befriande självdistans och en personlig ton. Vi gratulerar SJ som tycks ha hittat ett bra anslag i sin direktkommunikation“.

De samlade resultaten från årets upplaga av Kommunikatören finns tillgängliga för nedladdning via http://hammerhanborg.com/sv/Kommunikatoren/2012/. Där finns också listan över vilka företag och organisationer som tagit hem utmärkelser inom de övriga branschspecifika kategorierna: Byggverksamhet, Försäkring och Myndigheter.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor