fb


2012-03-29 12:00

SJs webbplats snabbare och säkrare med Varnish

| Mer

Järnväg

 SJ har ökat kapaciteten och kortat svarstiderna för sin webbplats sj.se genom att implementera Varnish Web Cache. Svarstiderna på förstasidan har förbättrats med nästan 300% samtidigt som webbplatsen tål oändligt många fler samtidiga besökare utan att svarstiderna försämras.

SJ har sedan flera år tillbaka upplevt störningar i sina webb-baserade system i samband med incidenter eller då tågtrafiken försenats i samband med snö och sträng kyla.

Varnish Cache är en Open Source-licensierad webb cache som omedelbart efter implementering ger väsentligt kortare svarstider och minskar belastningen på bakomliggande system. Dessutom behövs det ofta färre antal servrar för att leverera mångfaldigt mera kapacitet. Varnish Cache används idag på fler än 600.000 webbplatser världen över, bland annat av Google, Facebook och Twitter. Varnish Cache utvecklas av svensk-norska Varnish Software som också tillhandahåller professionella tjänster kring lösningen. Implementeringen av Varnish hos SJ har genomförts av Redpill Linpro.

Varnish har initialt implementerats på valda delar av sj.se och redan nu kan SJ konstatera att man nått framgång.

”Vi har fått stora nyttoeffekter av programvaran. När det är stora störningar i tågtrafiken har många av våra kunder behov av information om trafikläget. Vid sådana tillfällen har vi dubbel last på sajten och med programvarans hjälp har vi reducerat svarstiderna på startsidan med hälften - även i en tuff störningssituation.” säger Niklas Sjövall. 

SJ är ett bra exempel på vilken nytta Varnish Cache kan göra för en organisation som har höga krav på korta svarstider, hög tillgänglighet och krav på att kunna serva väldigt många samtidiga användare med information vid givna tillfällen.

”Vi tror att många andra webbplatser med liknade krav på tillgänglighet och behov av att klara incidenter skulle kunna ha stor nytta av att använda Varnish, även inom till exempel offentlig sektor,” avslutar Per Dahl, svensk försäljningsdirektör på Redpill Linpro.

För mer information kontakta:

Niklas Sjövall, chef webbarkitektur SJ, tel +46 10 751 5596, niklas.sjovall@sj.se

Per Dahl, försäljningsdirektör Sverige, Redpill Linpro, tel +46 70 868 44 29, per.dahl@redpill-linpro.com

Per Andreas Buer, VD, tel + 47 95839117, per.buer@varnishsoftware.com

Om SJ

SJ är ett statligt bolag med uppdrag att bedriva lönsam persontrafik. Varje dag reser 100 000 människor med SJ och 4 000 anställda arbetar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 600 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2011 omsatte SJ 8 miljarder kronor.

Om Varnish Software

Varnish Software är världsledande leverantör av Open Source webbapplikationer för att accelererera mjukvara. Den beprövade programvaran hjälper kunder att öka försäljningen och kundlojaliteten samtidigt som den minskar kostnaderna och stödjer gröna initiativ. Varish Software, och det är världsomspännande nätverk av samarbetspartners ger professionella tjänster inklusive stöd 24/7/365, utbildning, anpassad utveckling och implementering.

Ledande webbplatser över hela världen förlitar sig på Varnish Cache, inklusive Facebook.com, Twitter, E-bay och The New York Times.

Varnish Software har kontor i Stockholm och Oslo. Mer information om Varnish Software: https://www.varnish-software.com/about. Mer information om Varnish Cache: https://www.varnish-cache.org/about.
Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor