fb


2012-03-28 15:13

Bombardier tar hem order på driv- och styrsystem till Pekings tunnelbana

| Mer

Järnväg

Bombardier Transportation har fått en order på driv- och styrutrustning till 63 sexvagnars tunnelbanetåg som ska trafikera en ny tunnelbanelinje i Peking. Ordern togs hem tillsammans med Bombardiers joint venture-partner New United Group (NU) och beställare är Beijing MTR Construction Administration Corporation.

Bombardier kommer att svara för konstruktion, produktion, utprovning, driftsättning och underhåll samt även, i ett första skede, reservdelar till de nya tunnelbanetågen som kommer att byggas av CNR Changchun Rail Vehicles Co. Ltd och CSR Sifang Co. Ltd. Bombardiers andel av kontraktet är värd cirka 25 miljoner euro (33 miljoner dollar) och driv- och styrutrustningen kommer att levereras från Bombardiers produktionsanläggningar i Västerås och Changzhou i Kina. 

De nya tågen levereras till Pekings nya tunnelbanelinje nr 14 och erbjuder större kapacitet och passagerarkomfort än de tåg som idag är i drift i staden. Linje 14 har en total sträckning på 47,3 kilometer och är den längsta linjen i Pekings tunnelbanenät. Driftstart är planerad till slutet av 2014.

 - Bombardier har mycket gott rykte som leverantör i Kina och leveransen av driv- och styrsystem till Pekings tunnelbana är ytterligare ett bevis på förtroendet för våra produkter. Våra synnerligen tillförlitliga och avancerade MITRAC-driv- och styrsystem till Pekings tunnelbana kommer att spela en väsentlig roll i den fortsatta utbyggnaden av Kinas transportinfrastruktur, säger Per Allmer, chef för Propulsion and Controls inom Bombardier Transportation.

- Det är glädjande att Bombardier befäster sin ledande marknadsposition inom driv- och styrsystem när det gäller leveranser till kinesiska tunnelbaneprojekt. Genom att kombinera Bombardiers kompetens i Västerås och i Kina skapar vi vinnande koncept för en mycket intressant marknad, säger Håkan Agnevall, affärsområdeschef för Power and Propulsion Controls inom Bombardier.

 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor