fb


2012-03-28 10:06

Modevisning på Flygvapenmuseum

| Mer

Modenyheter

Modevisning på Flygvapenmuseum 31 mars kl 12 och kl 15
Flygvapenmuseum och Anders Ljungstedts gymnasium bjuder in till en unik modevisning där såväl uniformer från museets textilmagasin som elevernas fantasifulla skapelser visas upp på catwalken.
Visningarna äger rum lördagen den 31 mars kl 12 och kl 15. Det är fri entré till museet hela dagen.

Samarbete med elever och lärare på olika program
Som ett led i Flygvapenmuseums arbete gentemot skola och barn har vi sedan hösten 2011 haft ett nära samarbetat med Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping. Eleverna vid programmet mode/sömnad har fått tillfälle att skapa en helt unik och tuff kollektion kläder. Inspiration har de hämtat från museets samling av militära uniformer och flygplan men även från accessoarer i utställningar och föremålsmagasin. Eleverna har arbetat efter olika tidsepoker under 1900-talet och vågat blanda det militära modet med det civila på ett imponerande sätt. En grupp har även arbetat fram förslag på framtidens uniform och en brudklänning. För att kunna ge en tidstypisk inramning för de olika årtiondena har elever som utbildar sig till frisör och stylist kreerat tidstrogna frisyrer och make-up.

Mode & Minne i hela länet och i modemagasin
Modevisningen ingår som en av många aktiviteter som äger rum i Östergötland under 2012 inom satsningen Mode & Minne. Ur olika infallsvinklar speglas temat i utställningar och programaktiviteter på flera platser i länet. Ett gemensamt modemagasin ges ut under våren med artiklar bl a om olika modefenomen. I Mode & Minne samverkar Flygvapenmuseum tillsammans med Östergötlands museum, Hemslöjden i Östergötland, Norrköpings stadsmuseum, Sveriges Rundradiomuseum, Friluftsmuseet Gamla Linköping och Löfstad slott.

Pressvisning
Flygvapenmuseum bjuder in till pressvisning Fredag 30/3 kl 15 i samband med detta kommer ett större genrep att ske. Är du intresserad av att prata med lärare och elever innan repetitionen kommer de att finnas på plats från kl 14.


MyNewsdeskAnnonsbilliga resor