fb


2012-03-26 16:50

Aktiegåvan hoppas på de stora bankerna

| Mer

Bank

Pengar ska växa, arbeta och göra nytta. Sedan 2006 kan privatpersoner skattefritt skänka sina aktieutdelningar till ideella organisationer. Ett stort problem med att ge sin aktieutdelning är fortfarande att bankernas hantering upplevs som invecklad. Nu kraftsamlar FRIIs medlemmar med Aktiegåvan.

Sedan 2006 kan privatpersoner skattefritt skänka sina aktieutdelningar till skattebefriade ideella organisationer med allmännyttiga ändamål. För att göra aktiegåvor mer tillgängliga organiserar FRII varje år kampanjen ”aktiegåvan” tillsammans med de medlemsorganisationer som väljer att delta. I år blir det viktigaste uppdraget att påverka bankerna att underlätta för givandet. Och FRII hoppas på ett genombrott.

– Det finns en stor potential i att få fler att skänka sin utdelning. Det är många som fortfarande inte känner till möjligheten. Här kan bankerna hjälpa till att öka kännedomen, förenkla hanteringen och samtidigt visa att de tar sitt samhällsansvar, säger Christine von Sydow, generalsekreterare på FRII.

Aktieägaren kan bidra till en bättre värld genom att skänka sin aktieutdelning skattefritt till den av Aktiegåvans hjälporganisationer som man vill stödja, och samtidigt öka värdet på gåvan med cirka 43 procent.

– Det här är ett bra sätt att skänka på. En tusenlapp som skulle gett dig 700 kronor efter skatt, blir 1000 kronor för ett bra ändamål till organisationen du väljer att skänka din aktieutdelning till, säger Christine von Sydow.

 

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor