fb


2012-03-25 20:17

En chansning att ta tåget!

| Mer

Järnväg

Foto: Trafikverket

Just nu är det stopp i tågtrafiken mellan Gnesta och Järna på grund av en nedriven kontaktledning. Den revs ned kring kl 16.00. Trafikverket räknar med att felet ska vara åtgärdat omkring kl 23.00 i kväll. Det blir alltså ett stopp på sju timmar.

Enligt uppgift kommer cirka 5 000 resenärer att bli försenade då tågen måste ta omvägar för att komma fram på sträckorna Stockholm-Göteborg. Stockholm-Karlstad och Stockholm-Malmö. SJ:s snabbtåg från Malmö 12.13 blev tre timmar försenat och lika lång försening drabbade resenärerna i SJ:s snabbtåg från Göteborg 14.42.

Det händer alltför ofta att kontaktledningar rivs ned. Antingen beror det på att på strömavtagaren på ett lok är sliten eller att elledningen inte underhållits på rätt sätt av Trafikverket. Ingen kan inte skylla på väder, vind  eller att skattebetalarna varit snåla mot järnvägen.

Att ta tåget är i dag en chansning!  Minsta lilla fel i den komplicerade järnvägsstrukturen skapar förseningar och beredskapen för felavhjälpning är skrämmande låg.

Är det rimligt att det ska ta sju timmar för Trafikverket att laga en kontaktledning?

Jan-Åke Bosell
Trafikskribent
 www.vireser.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor