fb


2012-03-14 7:45

KappAhl fortsatt störst på byxor

| Mer

Modenyheter

KappAhl har högst marknadsandel på byxor i Sverige: Genom att ta tillvara kundens önskemål vad gäller komfort och passform har byxor blivit en av KappAhls stora styrkor. När GfK Fashion Scope summerar 2011 är KappAhl fortsatt störst i Sverige på byxor i alla kategorier, kundgrupper och åldrar.

Många konsumenter upplever att det är svårt att hitta bra byxor till rätt pris. Avgörande faktorer är känslan av komfort och passform.
     – Med byxor är det extra viktigt att hitta rätt passform och design för varje modell, säger Mari Svensson, design- och inköpsdirektör KappAhl. Våra mönsterkonstruktörer arbetar mycket med att hitta den bästa passformen, minsta veck och insnitt synas i detalj för att byxan ska sitta snyggt och skönt.

Under 2011 sålde KappAhl nära 5 miljoner byxor och när GfK Fashion Scope rapporterar marknadsandelar har KappAhl fortsatt den högsta totala marknadsandelen (7,9%)  i Sverige inom byxor i alla kategorier, kundgrupper och åldrar.
      – Vi har lyckats bra genom att omsorgsfullt ta tillvara vår mångåriga relation till vår kund, säger Mari Svensson. Arbetet med att förvalta och förnya vårt byxsortiment efter vår kunds önskemål kommer att synas ännu tydligare i butik i höst.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor