fb


2012-03-08 8:29

Hon designar komposterbara kläder

| Mer

Modenyheter

Kläddesignern Annika Matilda Wendelboe vill bidra till något som är bra för jorden och har designat en klädkollektion enligt Cradle to Cradle där alla kläder går att återanvända eller kompostera. Nu lyfts hon fram som Veckans hjälte.

Annika Matilda Wendelboe har tagit fram klädkollektionen Matilda Wendelboe enligt designstrategin Cradle to Cradle. Allt material i kollektionen kan återanvändas i antingen industriella eller biologiska processer vilket är grundidén med Cradle to Cradle. Att genom rätt design se till att inget går till spillo utan alltid kommer till nytta.

Halva klädkollektionen är designad för att kunna återanvändas industriellt. Genom att skicka klädesplaggen till exempelvis en nylonbank kan de smältas ner och användas för att tillverka nya tyger. Den andra halvan av kollektionen går att lägga på komposten och därmed återinföra till naturens kretslopp. Hela klädkollektionen är helt giftfri.

”Det är en enorm skillnad när jag går upp på morgonen och kan känna att jag bidrar till något. Anledningen till att jag fastnade för Cradle to Cradle är att det ger möjlighet till att göra bra saker och bidrar till kretsloppet.” Annika Matilda Wendelboe

Efter att ha fått kontakt med andra entusiaster i Stockholm var Annika Matilda med och startade nätverket Cradle Net där alla som är intresserade av designstrategin hjälps åt med information och kontakter. I Sverige finns även Bonkeli design som gör vissa av deras barnkläder enligt Cradle to Cradle.

Veckans hjälte är Heroes of Todays koncept för att varje vecka lyfta fram en av alla de hjältar som finns i Sverige. Människor som genom sitt engagemang för en bättre och mer hållbar värld inspirerar till förändring och får oss andra att tro på vår egen förmåga att göra något.

Mer information
om Annika Matilda Wendelboe som Veckans hjälte, samt pressbilder:www.veckanshjalte.se

Kontakt:

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor