fb


2012-02-25 7:22

Inredningen från Oaxen Krog går under klubban

| Mer

Lyx Inredningen från Oaxen Krog går under klubban 29-30 mars
– säljs online i samarbete med Stockholms Auktionsverk

Nu får alla Oaxen-fans världen över chansen att äga ett föremål fyllt av minnen från de 17 år som krogen lockade matälskare till Stockholms södra skärgård. Alla inventarier – från silverbestick och porslin till möbler och konst – säljs på auktion. 15-29 mars visas de över 400 auktionsobjekten på Magasin 5 i Stockholms Frihamn samt på www.stadsauktion.se, där också nätauktionen äger rum 29-30 mars.

– Det blir enormt spännande att se hur stort intresset är. Hela den sista säsongen var det många som frågade om de kan få köpa olika saker. Nu säljer vi allt med undantag för några få föremål som bär på speciella minnen, säger Agneta Green, som numera driver charkbutiken Oaxen Skafferi tillsammans med Magnus Ek. 2013 öppnar Agneta och Magnus en ny restaurang på Djurgården i Stockholm. Även om stamgästerna kommer att känna igen sig i matupplevelsen och mottagandet, får den nya restaurangen en så annorlunda profil och inredning att man väljer att sälja inventarierna från Oaxen trots att de är i utmärkt skick.

Bland hundratals vackra föremål är det några som har en alldeles speciell historia. Magnus Ek har till exempel bestämt sig för att skiljas från en av sina kockknivar som bland annat har varit med och vunnit ''kock-OS'' två gånger. Nu kommer den att hjälpa någon annan skörda framgångar i köket. Den som är mer intresserad av drycker kan lägga ett bud på den fina vinkylen som har tjänstgjort hos Mathias Dahlgren innan den kom till Oaxen Krog – eller den exklusiva champagnevagnen som Magnus Ek själv har designat. Ett antal vackra fotografier, även de signerade Magnus Ek, finns också bland de många objekten som visas i Stockholms Auktionsverks lokaler i Magasin 5 i Frihamnen i Stockholm.Annonsbilliga resor