fb


2012-02-22 13:07

Originella original på Antikmässan

| Mer

Lyx

I helgen avslutades den 35:e Antikmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Sammanlagt besökte 28 160 personer mässan för att shoppa unika antikviteter till hemmen, få inspiration och kunskap.

- Stämningen ute i hallen var mycket positiv. Utställarna har rapporterat om goda affärer och en del har talat om den bästa mässan någonsin. Årets tema Original & Originell fick mycket bra respons. Det märks att antikviteter har blivit ett folknöje och alltfler väljer att blanda gammat och nytt i inredningen. Man vill ha något personligt, som berör, säger Susann M. Granström, projektledare för Antikmässan.

På mässan presenterades flera unika objekt. Bland dem som väckte störst uppmärksamhet var de kungliga nattkommoder som presenterades i Thunérs Antikhandel. Skåpen fick också utmärkelsen Årets Dyrgrip på mässan.*

- Det är fantastiskt roligt att Antikmässan faktiskt är en plats där besökarna kan få möjlighet att se verkligt unika antikviteter. Och framför allt att de kan ta del av all den kunskap antikhandlarna besitter. Överhuvudtaget har vi många kunskapstörstande besökare, vårt seminarieprogram och FörfattarMatinén är mycket uppskattade. Den nya satsningen på vintageviner slog också väl ut och Titanic- utställningen var mycket välbesökt under mässans alla dagar, berättar Susann M. Granström.

Intresset från press och media ökar. I år ackrediterades 448 medierepresentanter, vilket är 46 fler än i fjol.

Nästa Antikmässa äger rum 14-17 februari 2013.

Antikmässan är Nordens största inom antikviteter och görs i samarbete med Sveriges Konst- och Antikhandlareförening, SKAF.
Läs mer på www.antikmassan.se

* Årets Dyrgrip är en antikvitet eller ett konstföremål av osedvanlig dignitet. Det är av en sådan kvalitet och sällsynthet att det kan utnämnas till årets antikvitet.  Utmärkelsen utses av Collector’s Award


För mer information kontakta Lotta Signeul, pressansvarig, e-post lotta.signeul@stockholmsmassan.se eller telefon 08-749 43 79.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor