fb


2012-02-14 5:01

Civilförsvarsförbundet firar alla hjärtans dag med att dela ut hjärtstartare

| Mer

Försvar

Falträsk Byaförening i Lycksele får hjärtstartare av Civilförsvarsförbundet

I år firar Civilförsvarsförbundet alla hjärtans dag genom att dela ut åtta hjärtstartare till ideella organisationer med små ekonomiska resurser. Utdelningen sker genom den landsomfattande kampanjen ”Hjärta att hjälpa” som nu bidragit till att 1 500 hjärtstartare placerats ut.

Så här säger Ingela Persson, sekreterare i Falträsk Byaförening i Lycksele, om att de nu får en hjärtstartare värd minst 15 000 kronor från Civilförsvarsförbundet:

 – Jättebra, tack. Det är jätteroligt. Önskemålet kom från medlemmarna efter att det varit en visning och demonstration av hjärtstartare i byn. Flera medlemmar nominerade föreningen så det kommer att bli jätteglada.

Kravet för att få en hjärtstartare är bland annat att den görs tillgänglig för allmänheten och registreras i Sveriges hjärtstartarregister. Vem som helst kan nominera. Sedan 2010, inklusive denna utdelning, har 30 hjärtstartare delats ut till behövande föreningar.

 Ulrika Hammargård, projektkoordinator för ”Hjärta att hjälpa” berättar om vilka mål som ställdes för kampanjen när den startade för fem år sedan:

 – Det har gått fantastiskt bra. När vi startade ”Hjärta att hjälpa” hade vi en förhoppning om att nå upp till 300 hjärtstartare och det har vi nu slagit med råge när vi passerade 1 500 stycken. ”Hjärta att hjälpa” är definitivt Sveriges största non-profit-kampanj för ett hjärtsäkrare Sverige.

Här är samtliga mottagare av hjärtstartare vid denna utdelning: Aspöja Byalag och Bygdegårdsförening, Vikbolandet, Bergsjö Bygdegårdsförening, Kristinehamn, Falträsk Byaförening, Lycksele, IFK Bergvik, Bergvik, Risa – Bergkarlås, Bygdegårdsförening och viltvårdsområde, Mora, Springlidens Byaförening, Malå, Ysane - Norje Hembygdsförening, Sölvesborg samt Årböle Byalag, Lövstabruk.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor