fb


2012-01-17 22:54

Trimixtabeller för Försvarets trimix-RB

| Mer

Försvar

På Tech-Diving 2012 kommer Dr Mikael Gennser presentera sina försök med att ta fram tabeller för Försvarets trimix-RB och om  användning av Doppler och ultraljuds-ekokardiografi för att detektera bubblor och använda dessa som mått på risk för tryckfallssjuka. Han kommer också att redovisa  jämförelser mellan övermättnads och bubbelalgoritmer och redovisa  experimentella studier för att undersöka påverkan av fysiskt arbete, värmebelastning och dehydrering på dekompressionsrisk. Dr Mikael Gennser är forskare på institutionen för omgivningsfysiologi på KTH i Stockholm.

Oskar Frånberg kommer att föreläsa om andningsarbete med fokus på RB-dykning.

Richard Lundgren kommer i sitt föredrag om Mars makalös  också berätta om hur det gick till när man hittade vraket efter Svärdet.

Parallellt med seminariet kommer vi att ha en utställning där vi visar upp ett brett urval av rebreathers, modeller och tillverkare. Det kommer att finnas halvslutna, helslutna (mCCR/eCCR etc.). Några är helt orginal och andra har modifierats. Ägarna till respektive rebreather kommer att finnas på plats för att visa sin apparat och svara på frågor.
På söndagen har vi en modererad paneldiskussion där rebreather-experter kommer att finnas på plats för att svara på dina frågor om RB-teknologi, modeller, dykning, dykfysik etc.

Övriga föreläsare på Tech-Diving 2012:

•Dr David Doolette, grottdykare och forskare på U.S. Navy Experimental Diving Unit

• Jill Heinerth, grottdykare och undervattensfilmare

• Dr Simon Mitchell, vrakdykare och forskare från Australien med DCI i innerörat och CO2-övervakning som specialitet

• Jim Kennard, vrakdykare och utforskare av vrak i de stora sjöarna i USA

• Arne Sieber, forskare på avancerade dyksystem och RB-sensorer

• Daniel Karlsson och Dr Dmitri Gorski, grottdykare och utforskare av den vattenfyllda gruvan Tuna-Hästberg


Marko Wramén, journalist, fotograf och chefredaktör på tidningen DYK kommer att vara moderator för seminariet.


Scuba Travel lottar ut fina priser bland deltagarna på Tech-Diving 2012

Scuba Travel är stolta över att vara en liveaboard- och dykresespecialist. Med liveaboard avgångar varje vecka från Hurghada, Marsa Alam och Sharm el Sheik i Röda Havet, exotiska destinationer såsom Maldiverna, Filippinerna och Indonesien så kan vi erbjuda något för alla. För de lite mer äventyrliga dykarna har vi dykresor till Sudan, Galapagos, Truk Lagoon och Cocos. 
Om du föredrar att bo på land kan du ta en titt på våra högklassiga hotell och dykresorter i Egypten, Maldiverna, Malta, Kroatien, Kanada, Filippinerna, Indonesien, Curacao, och Mexiko. Scuba Travel kan skräddarsy den perfekta dykresan för både nybörjare och erfarna dykare.
Scuba Travel har också utvecklat ett reseprogram för kunder från de nordiska länderna som vill dyka tekniskt på sin resa, samt för dem som vill gå en teknisk utbildning i utlandet. Fokus är  på destinationer, dykcenter och liveaboards som med hög kvalitet kan hantera allt ifrån gaslogistik till utrustningshyra och säkerhetsarrangemang. Här finns destinationer som Malta, Coron, Mexiko och Truk Lagoon.

Under Tech Diving 2012 kommer alla deltagare kunna delta i en tävling som arrangeras av Scuba Travel. På prisbordet finns några riktigt trevliga priser som:

- Liveaboardpaket för en veckas vrakdykning i världsklass i Truk Lagoon ombord på S.S. Thorfinn 

- En fullspäckad veckas teknisk vrakdykning med Techwise på Malta 

- Tech-safari ombord på Emperor Elite i Röda havet med Tekstreme

Anmälan och pressackreditering på www.tech-diving.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor