fb


2011-12-07 8:05

Bukowskis köper Norrköpings Auktionsverk

| Mer

Lyx Bukowskis onlinesegment har vuxit explosionsartat sedan 2010 och för att täcka in regionerna Östergötland, Sörmland och Småland, förvärvas nu Norrköpings auktionsverk.

Genom förvärvet stärker Bukowskis sin position ytterligare för såväl upptagningsområde som näthandeln och som geografiskt strategisk knutpunkt.

Norrköpings-kontoret blir ytterligare ett genombrott för Bukowskis snabbast växande segment - nätauktionerna.

- Vi blev enormt glada över att i konkurrens med andra få förfrågan från Norrköpings Auktionsverk. Bukowskis Market växer explosionsartat och Norrköpingsområdet är en strategisk knutpunkt. Anders Olsén har gjort ett fantastiskt jobb och det är som att komma till ett dukat bord av kompetens och erfarenhet. Vi är så imponerade och extremt nöjda över den här utvecklingen, säger Bukowskis vd Michael Storåkers.

Uppköpet av Norrköpings Auktionsverk innebär, förutom namnbytet till Bukowskis Norrköping, en rad förändringar.

- Vi har under en längre tid funderat på att arbeta med en stark ägare för att säkra verksamheten och kunna fortsätta med det vi tycker mest om att göra, nämligen att förmedla konst och äldre konsthantverksföremål, säger Anders Olsén, vd Norrköpings auktionsverk.Annonsbilliga resor