fb


2011-09-13 10:43

Skatteplanera bakåt kan ge sänkt skatt

| Mer

Privatekonomi

Nu kan du skatteplanera bakåt och Sund Affärsbyrå kan hjälpa dig med det. Det kan löna sig att ompröva tidigare beslut och på så sätt sänka skatten. Som privatperson kan du ompröva deklarationer fem år bakåt i tiden. Närmar du dig pensionsåldern bör du se över din skattesits för att minimera skatt och/eller öka din pension.  

För fåmansföretagare med aktiebolag finns möjligheten att ompröva bakåt ända sedan företaget startades, i de fall du glömt lämna blankett K10 eller inte rätt utnyttjat dina möjligheter till lågskattad utdelning. Som företagare bör du kontrollera att din K10:a är korrekt ifylld, det kan innebära en hel del reducerad skatt framöver.  

Vad gäller tveksamheter eller de ”bortglömda” pengarna i ett skatteparadis så är det betydligt mer ekonomiskt förmånligt att själv ändra tidigare deklarationer än att invänta att Skatteverket påpekar behovet. För att underlätta och ge dig professionell hjälp med skatteplanering och omprövningsbeslutet hjälper vi dig från start till mål.

Sund Affärsbyrå är en allsidig rådgivare som löser kundernas alla behov inom kompetensområdena ekonomi, lön, skatt och juridik. Byrån har mer än trettio års erfarenhet av att som seriös partner bistå företag i deras affärsutveckling.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor