fb


2011-09-07 13:39

PandaLabs rapporterar: Ny Trojan utger sig för att komma från Microsoft

| Mer

Datavirus PandaLabs rapporterar: Ny Trojan utger sig för att komma från Microsoft

Ransom.AN, som tillhör en typ av skadlig kod kallad ransomware, uppmanar sina offer att betala 100 Euro för att få en kod som ska låsa upp deras hackade datorer.

Solna, 7 september, 2011

PandaLabs, har detekterat en ny trojan som utger sig för att komma från Microsoft. Trojanen, Ransom.AN, varnar användarna för att deras version av Windows är illegal och hotar dem med att hacka deras datorer om de inte skriver in en specifik kod som de måste betala 100 Euro för att få tillgång till.
En skärmdump av Ransom.AN finns på: http://prensa.pandasecurity.com/wp-content/uploads/2011/09/RANSOM_AN.jpg.

Trojanen distribueras på många sätt , bl.a. via spam och P2P-nätverk. Efter att ha gjort användaren uppmärksam på att han/hon inte har en laglig kopia av Windows erbjuder Ransom.AN användaren att betala för en legitim kod med kreditkort på en skadlig webbsida. För att ytterligare påverka användarna att betala meddelar trojanen att de kommer att hamna i myndigheternas händer om de inte betalar inom 48 timmar. Efter att den tiden gått ut hotar trojanen också med att användaren kommer att förlora all sin information på datorn.

"Den här typen av trojaner är väldigt farliga eftersom när datorn väl är infekterad är det otroligt svårt att ta bort den manuellt. Som användare blir man då tvungen att betala lösensumman eller formatera om sin hårddisk,” säger Luis Corrons, Teknisk chef på PandaLabs. Corrons fortsätter, "Utöver detta, eftersom trojanen utger sig för att komma från Microsoft och hotar med åtgärder från myndigheter är det många användare som litar på dess budskap och betalar utav rädsla.”

Mer information om Ransom.AN finns på PandaLabs blog.

Om Panda Security
Panda Security grundades 1990 och är världens ledande leverantör av molnbaserade säkerhetslösningar. Produkterna finns på 23 språk och används av miljontals människor i 195 länder världen över. Panda Security var det första IT-säkerhetsföretaget att använda kraften i cloud computing med sin unika teknologi Collective Intelligence. Denna innovativa säkerhetsmodell kan automatiskt analysera och klassificera tusentals fall av ny skadlig kod varje dag, vilket garanterar alla typer av användare det mest effektiva skyddet mot Internethot och dessutom med minimal prestandapåverkan. Panda Security har 61 kontor runt om i världen med ett amerikanskt huvudkontor i Florida och ett europeiskt i Spanien.
Panda Security i Sverige samarbetar med BRIS och hjälper till att skydda barn och ungdomar för ett tryggare liv på Internet.Annonsbilliga resor