fb


2011-06-23 8:12

Försvarsmakten bekräftar medverkan av JAS 39 Gripen vid Jönköping flygplats

| Mer

Försvar Försvarsmakten bekräftar medverkan av JAS 39 Gripen vid Jönköping flygplats femtioårs- jubileum Flygkalaset.

Via flygflottiljen F7 Såtenäs har nu Försvarsmakten definitivt bekräftat sin medverkan vid flygdagen på Jönköping flygplats den 4.e september.

Det innebär att vi får se ett uppvisningsprogram med världens kanske bästa stridsflygplan och att det också kommer att ställas upp en fullskalemodell (skala 1:1) av JAS 39 på flygplatsen.
Även Herculesplanet C130 och andra militära flygplan och helikoptrar är aktuella för medverkan under Flygkalaset om inte beredskap för svenska utlandsinsatser krävs vid denna tidpunkt.

- Det är oerhört glädjande att vi nu fått klartecken från högsta ort eftersom att Flygvapnet numera är mer restriktiva i sin medverkan vid civila arrangemang och med tanke på Svenska försvarets insatser utomlands, säger Anders Löfvenborg som är flygprogramansvarig för flyguppvisningen den 4 september.

Anders Löfvenborg har för övrigt ett förflutet i Försvaret och är uppvuxen i Jönköping och besökte som sexåring invigningen av Jönköping flygplats den första helgen i september 1961.Annonsbilliga resor