fb


2011-06-17 9:02

F-Secure skyddar smarta telefoner och surfplattor

| Mer

Datavirus F-Secure lanserar nya Mobile Security 7 med föräldrakontroll, surfskydd, platsdelning och stöldskyddsfunktioner för senaste generationens användare och mobila enheter.

Helsingfors, 16 juni 2011 – F-Secure lanserar nu Mobile Security 7, en komplett säkerhetslösning för smartphones och surfplattor. Den nya lösningen erbjuder bland annat säker mobilsurf med föräldrakontroll, skydd av känsligt innehåll samt möjligheten att spåra telefonen om den blir stulen eller borttappad.

– Smartphones och surfplattor används idag i alla åldrar för att surfa och dela med sig av information i alla dess former, säger Fredrik Klasén, säkerhetsspecialist på F-Secure. Den nya tekniken ställer nya krav på säkerhet och med F-Secure Mobile Security 7 har vi nu en komplett lösning för den senaste generationens mobila enheter.

Möjligheten till konstant internetaccess gör att behovet av säkerhetslösningar är större än någonsin. Mer och mer känslig information, såsom bilder, kontakter och lösenord, lagras också i våra mobila enheter vilket gör förlust och stöld till ett allt större problem. Enligt en undersökning från F-Secure* säger 75 procent av respondenterna att man är mer orolig för förlust av innehållet än själva telefonen.

En komplett säkerhetslösning
Nya F-Secure Mobile Security 7 har allt som du behöver för din mobil eller surfplatta. Den nya föräldrakontrollen är fullt anpassningsbar beroende på barnets ålder och kan blockera eller filtrera all typ av verksamhet. 77 procent i F-Secures undersökning säger också att de vill kunna filtrera olämpligt webbinnehåll om deras barn använder sig av en smartphone.

Mobile Security 7 identifierar vilka webbsidor som är säkra, vilka som skall undvikas och blockerar automatiskt sidor med skadlig kod som virus och trojaner. Du kan även på avstånd spåra din telefon**, spärra och tömma den på all information vid stöld eller liknande. Om tjuven byter telefonens SIM-kort till sitt eget, kan mobilen låsas automatiskt och tjuvens telefonnummer skickas till dig.

Med den nya funktionen platsdelning kan användaren enkelt rapportera var denne befinner sig. Personen med telefonen kan även lokaliseras vilket underlättar för föräldrar att ta reda på var barnen befinner sig, exempelvis om barnen kommit fram säkert till skolan.Annonsbilliga resor