fb


2006-07-12 8:26

Ryanair minskar trafiken i Sverige

| Mer
Ryanair meddelader kraftiga neddragningar av sin trafik i Sverige. Ryanair har fattat dessa beslut som en följd av Regeringens beslut att införa en ny skatt på 94 kronor som kommer att göra Ryanairs genomsnittliga biljetter 30 procent dyrare.

Otroligt men sant De två dagliga avgångarna mellan Stockholm-Västerås och London-Luton försvinner helt, de dagliga avgångarna mellan Malmö-Sturup och London Stansted minskas från två till en, och avgångarna mellan Göteborg City Airport och Glasgow-Prestwick minskas från fem till tre i veckan. Dessa neddragningar kommer att träda i kraft den 28:e oktober 2006. Passagerare kommer att ombokas till andra Ryanair-flighter eller erbjudas full återbetalning.

Ryanairs vice-vd Michael Cawley kommenterade under dagen detta beslut:

– Den svenska Regeringen förstör genom sitt beslut att fördyra lågprisflygen med 30 procent för svenskar att resa utomlands samtidigt som man försvårar inkommande turister att besöka ert underbara land. Införandet av denna skatt kommer att leda till att svensk turism kommer att få det svårt att konkurrera med andra billigare alternativ som Spanien, Italien och övriga Europa. Antal utländska besökare har vuxit sedan Ryanair började flyga till Sverige. Under förra året flög fler än 2,4 miljoner passagerare till och från Sverige och de passagerare som flög till Sverige med Ryanair bidrog med över 2 miljarder kronor till den svenska ekonomin.* Volymen på besökande turister är helt beroende av lågprisflygen och genom införandet av denna skatt, där man kräver besökare på ytterligare en kostnad, försvårar man för turismen.

Finansminister Per Nuder hävdar att svensk turistindustri måste fortsätta att växa och har därför lovat betydande investeringar för att locka turister. Samtidigt är det hans Regering som inför skatter som förstör för turismen och de ekonomiska möjligheterna som den medför. Dessutom hämmar detta svenskt företagande i utlandet, då resandet blir dyrare. Den svenska Regeringen har med denna skatt omintetgjort de ekonomiska fördelarna som Ryanair och andra lågprisflyg för med sig. Detta är en dålig dag för svenska konsumenter, och svensk turism. Vi hoppas att Riksdagen och Regeringen kommer att inse sitt misstag och avstå från att införa denna skatt.Annonsbilliga resor