fb


2010-08-30 17:11

Andreas Andersen ny koncernchef på Liseberg

| Mer

Ekonomi

Det är nu klart vem som kommer att ta över rollen som koncernchef på Liseberg när Mats Wedin går i pension i början av nästa år. Ny koncernchef och vd blir Andreas Andersen, tidigare vice vd på Tivoli.

Andreas Andersen har en gedigen bakgrund i nöjesparksbranschen. Han har jobbat på Tivoli i Köpenhamn mellan 2001 och 2008 och leder sedan 2008 branschorganisationen IAAPA* i Europa.

– Jag är glad och mycket ärad över att få det här uppdraget. Liseberg har en alldeles speciell betydelse i branschen och för Göteborg, men har också en alldeles speciell plats i mitt hjärta, säger Andreas Andersen.

– Min ambition är att bevara den tradition som Liseberg står för men också att förnya för att Liseberg ska fortsätta vara intressant och relevant för framtidens gäster, säger Andreas Andersen.

Även från Lisebergs sida är man mycket nöjda med vd-tillsättningen.

– Andreas har operativ erfarenhet av att driva nöjespark kombinerat med en internationell utblick och en passion för branschen. Han blir en viktig del av den nya generationens ledare i Göteborg och styrelsen känner sig mycket trygg med det här valet, säger Lisebergs styrelseordförande Göran Johansson.

Andreas Andersen tillträder posten den 1 februari 2011.

Vid intervjuförfrågningar och för mer information, vänligen kontakta Julia Vasilis, Informationschef Liseberg AB, på tel 031-733 04 07 eller 0705-32 84 07.

Fakta Lisebergs nya koncernchef
Namn: Andreas Veilstrup Andersen
Ålder: 38 år
Bor: Köpenhamn, flyttar till Göteborg 1 januari 2011
Utbildning: Jur kand och civilekonom.
Kommer närmast från: Jobbet som direktör för branschorganisationen IAAPA Europa.
Tidigare uppdrag, ett urval: Vice vd Tivoli, ansvarig för Euro Attractions Show, jurist och styrelsesekreterare Tivoli A/S.

 *International Associations of Amusement Parks and Attractions


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor