fb


2009-07-03 15:13

Svenskens rastlöshet kartlagd

| Mer

Otroligt men sant Sony Ericssons undersökning "Väntans tider" visar att svensken väntar i genomsnitt tre timmar i veckan, och har minst tålamod i Skandinavien. Chefen är den person som vi snabbast blir irriterad på om vi får vänta.
Stockholm, 3 juli 2009. "Väntans tider" är en undersökning som har genomförts av Norstat på uppdrag av Sony Ericsson i samband med lanseringen av musik- och filmmobilen W995. I undersökningen, som genomförts i Sverige, Norge och Danmark, har respondenterna svarat på olika frågor om väntan. Undersökningen visar hur mycket tid svensken spenderar på att vänta, vad svensken tycker om att vänta samt vad svensken gör när han eller hon väntar.

Undersökningen visar att genomsnittssvensken spenderar närmare tre timmar i veckan med att vänta - vilket motsvarar över sex dagar varje år. Framförallt är det i kollektivtrafiken som svensken väntar; i genomsnitt spenderas en och en halv timme i veckan här. Personer under 30 år tycker att mobilen är bäst för att få tiden att gå medan de väntar - äldre väljer tidningen.

- Undersökningen visar att våra attityder kring att vänta och hur vi hanterar väntan skiljer sig väldigt mycket åt. Vi ser stora skillnader i hur yngre och äldre sysselsätter sig när de väntar, och det är tydligt att mobilen då har blivit det främsta underhållningsverktyget för unga människor, säger Gustaf Brusewitz, PR-ansvarig Sony Ericsson Norden & Baltikum.

Undersökningen visar bland annat att:

Stockholmare är de svenskar som spenderar mest tid med att vänta
Svensken blir mest irriterad av att vänta på chefen
Svenska män kan vänta 50% längre tid än kvinnor på en försenad date utan att bli irriterade
Norrlänningar har störst tålamod med en försenad date - minst har man i Skåne
Svensken blir allt mindre rastlös
Svenskar på landsbygden tycker att tiden går mest långsamt i hemmet
91% av alla unga svenskar använder mobilen för att fördriva tiden när de väntar
Svensken i en skandinavisk jämförelse har minst tålamod med att vänta på personer
Annonsbilliga resor