fb


2010-08-13 9:46

Hur märker jag att min dator drabbats av virus? 10 tecken på infektion!

| Mer

Datavirus Här kommer en pressrelease från Panda Security om vad det finns för tecken på att en dator är infekterad av virus!

1. Min dator talar med mig: Det finns då alla möjliga sorters pop-upper och meddelanden som poppar upp för att göra reklam eller tala om att datorn är infekterad och behöver skydd. Det är ett solklart fall av infektion, så det finns antingen spionprogram installerat på datorn eller så har datorn drabbats av ett falskt antivirusprograms varningar (rogueware).

2. Min dator går extremt långsamt… Detta kan vara ett symptom på många saker, varav virusinfektion är ett. Om datorn infekterats av virus, maskar eller trojaner kan det ta mycket prestanda i anspråk när dessa sätter igång andra processer, så att köra dessa gör att datorn går segare än vanligt

3. Applikationer startar inte. Hur många ganger har du försökt att köra en application från starmenyn eller skrivbordet och inget händer? Ibland kanske till och med andra program sätter igång. Som I tidigare fall, kan det bero på andra saker men det är i alla fall ett symptom på att det inte står rätt till.

4. Jag kommer inte ut på Internet eller så går surfandet väldigt långsamt. Att tappa internetuppkopplingen är ett annat symptom på infektion, även om det även kan vara ett problem med bredbandsleverantören eller routern. Du kanske har en uppkoppling som går mycket långsammare än vanligt. Om du har blivit infekterad kan den skadliga koden försöka koppla upp sig mot en URL eller öppna upp olika uppkopplingssessioner och därmed minska den tillgängliga bandbredden eller göra det praktiskt taget omöjligt att använda Internet.

5. När jag kopplar upp mig mot Internet så öppnas andra fönster, eller så visar webbläsaren sidor jag inte har knappat in. Detta är ett annat tecken på infektion. Många hot har designats för att omdirigera trafik till visa webbplatser mot användarens vilja och kan därtill kapa webbsidor så att du tror att du är på en vanlig sida när du I själva verket har tagits till en skadlig imitation av sidan.

6. Var tog filerna vägen? Förhoppningsvis frågar ingen denna fråga, även om det fortfarande finns hot där ute som designats för att förgöra eller kryptera information, att flytta dokument från en plats till en annan. Om detta har inträffat, får du verkligen börja oroa dig…

7. Oh, oh… Mitt antivirus är borta, min brandvägg är urkopplad… Ännu ett typiskt tecken på att många av dagens hot kopplar ur säkerhetssystem som är installerade på datorn såsom antivirusprogram och brandvägg. Kanske beror en enstaka urkoppling på fel I programvaran, men om alla dina säkerhetskomponenter är avstängda så är du med stor sannolikhet infekterad.

8. Min dator talar ett annat språk. Om språket I en viss applikation ändras, skärmen visas bakvänt eller konstiga insekter börjar “äta” på skrivbordet så kan du vara infekterad.

9. Biblioteksfiler för att köra program etc. har försvunnit från min dator. Även detta är tecken på infektion, även om det också kan bero på en ofullständig eller felaktig installation av program.

10. Min dator är galen… på allvar. Om datorn börjar arbeta av sig själv, du marker att systemet skickar mail utan att du vet om det, internetsessioner eller applikationer öppnas av sig själva så kan ditt system vara drabbat av skadlig kod.Annonsbilliga resor