fb


2009-03-03 10:07

Europamästerskapen i Ostronöppning 2009 avgörs i Göteborg

| Mer

Otroligt men sant Europamästerskapen i Ostronöppning är tillbaka i Göteborg. På fredag den 6 mars samlas Europas elit på området i Eriksbergshallen för att göra upp om mästerskapstiteln.

Ett 20-tal deltagare från ett 10-tal nationer ska då öppna trettio ostron på snabbast möjliga tid samt presentera dessa på ett smakfullt sätt. Årets startfält är starkt och innehåller två tidigare Världsmästare, tre tidigare Europamästare samt två Nordiska mästare. I juryn sitter Leif Mannerström tillsammans med bland andra Alexandra Zazzi och den tidigare världsmästaren i ostronöppning, irländaren Vincent Graham.

Kvällen före mästerskapen, torsdagen den 5 mars, ordnas Göteborg Oyster Evening. Då bjuds det ostronaktiviteter på 13 restauranger och hotell i Göteborg med besök av de tävlande nationernas ostronöppnare.

Europamästerskapen i ostronöppning, eller European Oyster Opening Competition (EOOC), har tidigare genomförts i Göteborg 2004, 2005 och 2006. I år arrangeras tävlingen i samband med mat & dryckesmässan Passion för Mat (www.passionformat.se som håller till i Eriksbergshallen den 6-8 mars.

Europamästerskapen i Ostronöppning arrangeras av Oyster Opening Competition.com och är öppen för alla (Obs! entré till Passion för mat krävs).Annonsbilliga resor