fb


2008-10-16 13:43

55% av unga tjejer räddar mamma om världen går under

| Mer

Otroligt men sant Hur gör man en intressant relationsundersökning om man är kommunikationsbyrå och inte SCB? En variant är att använda sig av Stockholms tunnelbanenät som skär tvärs igenom alla samhällsklasser.
Kommunikationsbyrån Me and You lät för en tid sedan utvalda unga vara med och formulera relationsfrågor till en enkät. Undersökningen gjordes för att se om skillnader i relationer har något med social klass att göra. Ämnena rörde familj, kärlek, sex, vänner och varumärken. Samma ungdomar som varit med i framtagandet av enkäten åkte sedan ut till utvalda platser längs blåa, gröna och röda linjen och intervjuade unga mellan 13 och 17 år.
Resultatet släpps nu i en rapport.

Svaren på de ca 20 frågorna visade sig mycket olika mellan olika linjer: 40 % av killarna på grön linje mot Farsta tycker till exempel att det värsta som skulle kunna hända vore att de fick flytta hemifrån imorgon. 52 % av alla tillfrågade lär sig mest om sex från sina vänner. Bara en (1) enda av alla intervjuade uppger att han inte har någon vuxen att tala med.
Det är fler unga vill hitta ett botemedel mot AIDS än stoppa växthuseffekten
7% av ungdomarna på röd linje säger sig inte tycka om varumärken, mot hela 25 % på Blå linje. Men 55 % av alla svarande i enkäten skulle rädda mamma om världen gick under.

Tunnelbaneenkäten kommer inte att säljas utan är framtagen av ren nyfikenhet.
Initiativtagare till Tunnelbaneenkäten är Me and You och genomförandet har gjorts i samarbete med WDW Creative och In Love Again.Annonsbilliga resor