fb


2008-06-25 17:29

Svenska Kyrkan anordnar drive-in-vigsel under bilträff

| Mer

Otroligt men sant För första gången någonsin arrangeras drive-in-bröllop i Sverige. Det görs i samarbete mellan Svenska Kyrkan och bilträffen Power Big Meet och äger rum 4 juli i Västerås.

Drive-in-vigseln i Sverige sker längs cruisingsträckan under evenemanget Power Big Meet - världens största bilträff för amerikanska bilar.

Det är prästen i Önsta församling, Jerker Asterlund, själv gammal Power Big Meet besökare och bilentusiast, som tagit initiativet till att under bilträffen viga bröllopspar.

– Idag går bröllopstrenden åt mer påkostade håll, många par backar för att gifta sig för att det är för mycket förväntningar och utgifter men Svenska Kyrkan har inget intresse av påkostade bröllop, vi ska ju vara till för alla. Jag är själv bilintresserad och har tre raggarbilar, så för mig var valet enkelt, det här är mitt sätt att göra vigslar mer tillgängligt, säger Jerker Asterlund

Intresset är enormt stort, ingen föranmälan krävs men hittills har över 30 par anmält sig.

– Responsen har varit enormt positiv, raggarkulturen har ju blivit rumsrem folkkultur och intresset för bilträffar växer. Par som har varit tillsammans i tiotals år och som varje år besöker Power Big Meet har kontaktat mig och utbrustit ”Äntligen ett bröllop för oss”

Åtta vigselförrättare kommer finnas på plats stand-by, en gospelkör kommer att sjunga gospelsånger och en musiker framför Elvis-låtar på sant raggarmanér nedanför en röd neonskylt som lyder ”Get married”.

Detta behövs för att gifta sig på drive-in:

Legitimation och intyg på hindersprövning som hämtas från Skattemyndigheten, två papper krävs: ”Intyg hindersprövning” och ”Intyg vigsel”.Annonsbilliga resor